Preverjene metode za odstranjevanje bradavic

Bradavice so nenevarna nadloga, ki se pojavljajo na naši koži, če smo se okužili z virusom človeškega papiloma (HPV). Nekateri ljudje so, kot podobno velja za druge bolezni, za okužbe z bradavicami dovzetnejši kot drugi. Okužimo se najlažje preko nekoga, s katerim imamo pogoste stike. Da virusa ne bi prenašali naprej, si bradavice zakrijemo in odstranimo. Naj vam bo v pomoč nekaj metod, s katerim lahko poskusite odstraniti bradavice.

Preden poskušate s kakršnimikoli metodami, bodite malo potrpežljivi. Nekatere okužbe lahko trajajo malo časa in izginejo same od sebe, brez posebnega zdravljenja. V takem primeru bradavice zakrijte, da zmanjšate nevarnost prenašanja okužbe naprej. Če po nekaj tednih bradavice ne izginejo, poskušajte z aktivnejšimi metodami, saj po drugi strani bradavice lahko same po sebi obstajajo tudi po nekaj let. Najpogostejši pripravek, ki je na voljo v lekarnah brez recepta, je salicilna kislina. Okuženo kožo držite v vodi za približno pet minut, nato pa nanjo nanašajte kislino, počakajte da se posuši in pustite čez dan. Pri uporabi sredstva bodite vztrajni, saj rezultati niso vidni takoj. Bradavice lahko poskusite tudi odstraniti doma s posebnim pripravkom za zamrzovanje bradavic . Pri takšni metodi bradavica zmrzne vse do jedra, pod bradavico v nekaj dneh nastane neviden mehur, bradavica pa postopno izgine v roku dveh tednov. Kljub temu, da je pripravek na voljo v lekarnah brez recepta, je priporočljivo, da se pred uporabo posvetite z zdravnikom.

Bradavice lahko zamrzne tudi zdravnik, kar poveča možnost uspešnega zdravljenja. Za skrajnejše zdravljenje zdravnik lahko bradavico izžge z električno iglo ali z laserjem. Takšno zdravljenje naj bi bilo boleče, vendar na srečo za to poznamo lokalno anestezijo.

Preventivno se lahko pred bradavicami zaščitite tako da se izogibate dotikov z okuženimi ljudmi ali z okuženimi predmeti. Dober način, o katerem se lahko posvetite z vašim zdravnikom je tudi krepitev imunskega sistema, kar je priporočljivo sploh za tiste, ki so že imeli težave z bradavicami.

Similar Posts: