Ohranjanje dobre očesne kondicije

Vse dokler vam vid dobro služi, se verjetno niti ne zavedate prav dobro, kako zelo pomemben je reden in temeljit okulistični pregled. Še več: redni pregled za oči je ključnega pomena za ohranjanje dobre očesne kondicije. 

S temeljitim pregledom oči se lahko pravočasno izognete marsikateri nevšečnosti, na primer slabšanju vida, morebitnim pojavom bolezenskih stanj ter drugih motenj vida. Pregled vida je priporočljivo opraviti na vsaki dve leti; v primeru kakršnih koli težav pa tudi pogosteje. 

Vrste pregledov za oči 

Pri nas je kar nekaj uveljavljenih podjetij, pri katerih se lahko naročite na pregled oči. Tovrstni pregledi se opravljajo za predpisovanje očal, kontaktnih leč, za splošne okulistične preglede vida ter očesnih napak ter za izdajo potrdila za medicino dela. 

Podjetja vam omogočajo, da se lahko na okulistični pregled naročate tudi preko spleta, in sicer v obliki skrbno zastavljenih obrazcev. 

Preberite naslednji članek: Zmanjšanje prsi je skorajda povsem enak kirurški poseg kot dvig prsi

Zmanjšanje prsi je poseg, s katerim vam olajšamo težave, ki jih povzroča prevelik obseg in teža prsi. S tem vam izboljšamo kvaliteto življenja in možnosti za fizično aktivnost ter hkrati dosežemo lep estetski rezultat.

Očesne preiskave 

Na voljo so vam različne preiskave za oči, na primer refraktometrija, tonometrija, pregled očesnega ozadja, določitev barvnega vida, Schirmerjev test, sprednja in zadnja biomikroskopija, gonioskopija. 

Sicer pa za osnovni okulistični pregled za predpis očal ne potrebujete napotnice, zadostuje že samo zdravstvena izkaznica. Na pregled vida se poleg spleta lahko naročite tudi osebno v ambulanti, v poslovalnicah ali preko telefona. 

Optometrist ali oftalmolog 

Ko se boste naročali opraviti okulistični pregled, je izjemno pomembno tudi to, da si izberete pravega strokovnjaka. Oči vam lahko pregleda doktor specialist oftalmolog ali optometrist. 

Optometrist je predvsem usposobljen za določanje dioptrije, oftalmolog pa vam naredi celovit ter poglobljen pregled oči, na podlagi tega pa vam diagnosticira zdravstveno stanje oči; lahko vas napoti na nadaljnje preiskave ali operacije; predpiše vam morebitna zdravljenja ter vam na podlagi svojega znanja ustrezno svetuje. 

Preberite si še naslednji članek: Z nevidnim zobnim aparatom do čudovitega nasmeha

Novi nevidni zobni aparat je edini, ki ga lahko nosite kjerkoli in kadarkoli, brez, da bi vas skrbelo, da je preveč opazen.

Najnovejša oprema za pregledovanje oči

Sodobna tehnologija pušča svoj pečat tudi na področju pregledovanja ter zdravljenja vida. Številne ambulante pri nas so že opremljene z najnovejšo opremo za pregled oči. Med njimi so posebni skenerji, ki omogočajo avtomatično in zelo natančno visoko določanje aberacij za daljavo. Na ta način strokovnjak lahko s pomočjo napredne naprave ustvari edinstveno individualno meritev, ki je namenjena izključno vam. 

Najnovejše naprave za okulistični pregled vam omogočajo izdelovanje očal, ki popolnoma izkoristijo vaš potencial vida. 

Similar Posts: