Homeopatija

Arnica montana, Homeopathy, Germany
Image via Wikipedia

Homeopatija je varen, učinkovit način zdravljenja v medicini, ki uporablja zelo razredčene naravne sestavine. Le te pomagajo telesu, da se pozd

ravi in da vzpostavi svojo odpornost na bolezen. Homeopatija se uspešno uporablja po vsem svetu že približno 200 let. Primerna je za zdravljenje majhnih otrok, tudi dojenčkov, odraslih kot tudi zdravljenju živali.

Homeopatija je “celosten” oz holističen pristop medicine. Homeopatija vidi dobro zdravje kot naravno ravnovesje tako fizične kot  psihične strani telesa, ki tvorita posamezno zdravo osebo. V homeopatiji da so simptomi odraz slabega zdravstvenega stanja oziroma notranje disharmonije (neravnotežja)  in da je bolnika, ki potrebuje zdravljenje potrebno obravnavati celostno. Zato homeopatija zagovarja odpravljanje vzrokov  bolezni pri obolelem, ne pa zgolj preprečuje ali zmanjšanje oz. zdravljenje simptomov. Iz tega razloga morajo biti homeopatska zdravila prilagojena posamezniku, saj bodo le tako učinkovita.
To pomeni, da bi  kupovanje homeopatskih zdravil  v lekarni brez predhodnega posvetovanja z usposobljenim homeopatom pomenilo izgubo časa in denarja.

Similar Posts: