Zakaj se ljudje odločajo za homeopatijo

Mortal and pestle used to ground homeopathic r...
Image via Wikipedia

Ljudje se odločajo za homeopatski pristop iz različnih razlogov. Nekateri so slišali od drugih, da je homepatsko zdravljenje delovalo. Spet drugim je pomembno ker je homeopatsko zdravilo naravno in ne vsebuje »raznih kemikalij«.

Mnogi posegajo po homepatskih zdravilih ker vedo, da imajo manj stranskih učinkov od običajna zdravila, ali pa zato, ker imajo raje svoj celovit pristop. Ljudem je všeč tudi zamisel o večjem nadzoru nad lastnim zdravljenjem.

Marsikdo  se obrne na homeopatijo, ker ga je konvencionalna medicina pustila na cedilu. Marsikdo uporablja homeopatska zdravila za lajšanje neželenih stranskih učinkov, ki jih povzročajo zdravila na recept katere jemljejo.

Mnogi ljudje uporabljajo homeopatsko zdravilo le v enkratni situaciji. Homeopatska Arnica je ena od najbolj znanih homeopatskih zdravil, najdemo jo v mnogih gospodinjstvih in se uporabljajo za zdravljenje modric in šoka po vseh vrstah poškodb. Homeopatija je lahko zelo učinkovita pri zdravljenju dolgotrajne bolezni in kadar se uporablja kot del
celovitega pristopa k zdravju. To pomeni da bo homeopat

pogledal na obolelo osebo kot celoto in ugotovil, ali obstajajo zdravstveni, čustveni ali življenjski  dejavniki  ki imajo lahko določen vpliv na njihove simptome.

Similar Posts: