Homeopatska zdravila

Homeopathy Remedies
Image by kh1234567890 via Flickr

Kako delujejo homeopatska zdravila?

Snov, ki izzove določene simptome pri zdravem človeku pozdravi te simptome pri obolelem.

Princip homeopatskega zdravljenja je, da se s homeopatskim zdravilom, ki posnema posamezno bolezen spodbudi bolnikovo telo, da se ponovno vzpostavi v ravnovesje in se tako bolnik pozdravi. Povedano drugače, bolnikovo telo samo ni zmožno vzpostaviti ravnovesja, zato potrebuje homeopatsko zdravilo.
Primer: Rezanje čebule povzroči močno zbadanje v očeh, nato sledi izcedek iz oči, vneto grlo in obilen tekoč izcedek iz nosu.

Homeopat bi predpisal homeopatsko zdravilo iz čebule (Allium cepa) bolniku, ki ima prehlad in skladnost simptomov.

Konvencionalna medicina (znana kot alopatska medicina) poskuša obravnavati kemijo simptomov in jih zdravi z nečim, kar je njihovo nasprotje.

Homeopatsko zdravilo vsebuje le zelo majhno količino aktivne sestavine. Ko se pripravlja homeopatsko zdravilo se aktivna sestavina redči mnogo, mnogokrat. Vsakem redčenjem sledi stresanje v točno določenem zaporedju. Sestavina je lahko razredčena v vodi ali alkoholu. Proces redčenja se lahko ponovi od nekajkrat pa tudi do stokrat ali celo več odvisno od zdravila. Redčenju zdravila, ki mu sledi stresanje se reče potenciranje.

Bolj je zdravilo razredčeno, višje potence je in tako močnejši postane njegovo delovanje. Pri tako nizki vsebnosti aktivne substance se pojavlja dvom ali je tako zdravilo sploh učinkovito.

Številne klinične študije narejene po celem svetu potrjujejo učinkovitost homeopatskih zdravil. Znanost v tem trenutku še ne zna razložiti kako homeopatija deluje, vendar obstajajo različne teorije o tem kako se energija obnaša na sub-atomski ravni in v prihodnosti se nadejamo da bomo z razvojem nanotehnologije lahko razložili delovanje homeopatskih zdravil.

Similar Posts: