Homeopat

dose globules de 1 gramme
Image via Wikipedia

Kako vzeti homeopatsko zdravilo?
Homeopatska zdravila so naravnega izvora, predvsem rastlinskega ali mineralnega izvora lahko pa tudi živalskega.
Ponavadi so v obliki saharoznih kroglic (lahko so tudi kapljice, tablete, mazila, idr.). Kroglice damo pod jezik (lahko tudi na jezik) kjer se hitro raztopijo. Imajo prijeten sladkoben okus.

Homeopati svetujejo izogibanje uživanja kave, kafre, mentola, poprove mete in kamiličnega čaja  vsaj 30 minut pred in po jemanju homeopatskega zdravila, saj lahko zmanjša njegovo delovanje.
Če poleg homeopatskih zdravil  jemljete še kakršna koli zdravila na recept se  glede režima jemanja vseh zdravil posvetujte z zdravnikom , ki vam je zdravila predpisal ali pa s homeopatom

Kaj pa, če homeopatska zdravila ne delujejo?
Bolniki pogosto občutijo izboljšanje  počutja po zaužitju homeopatskega zdravila, vendar je včasih  težko vedeti, ali zdravljenje  deluje.

Za začetek je dober znak, če ima bolnik več energije. Najbolj opazno delovanje pa je če se izboljša stanja zaradi katerega je bolnik poiskal pomoč.

Občasno se lahko simptomi v začetni fazi zdravljenja nekoliko poslabšajo, to traja le kratek čas. Rahlo poslabšanje je dober  znak, ki kaže, da je homeopatsko zdravilo pričelo delovati. Pogovorite se s homeopatom o vseh simptomih, ki se pri vas pojavijo ob jemanju posameznega homeopatskega zdravila. Kako dolgo traja zdravljenje se razlikuje glede  na težave. V homeopatiji velja pravilo, da dlje časa kot je težava prisotna, dlje časa bo zdravljenje trajalo.

Similar Posts: