Sodobne družabne igre

Sodobne družabne igre so polne spak in nakaz, kart in figuric, za katere potrebujemo tudi nekaj metrov velika igralna polja, pravila so zapletena, preden igro končamo, pa lahko mine tudi več ur. Če je družba za to, se seveda lahko lotimo tudi kakšne izmed novejših »maratonskih« iger, lahko pa malce pobrskamo po spominu in prav gotovo se bomo spomnili kakšne igre, ki nam bo popestrila večer. Na voljo imamo več kot dovolj govornih, besednih, pripovednih, pogovornih in pevskih iger, ki so idealna priložnost za urjenje naših verbalnih in spominskih sposobnosti.

Ena najbolj znanih govornih iger je na primer telefon ali šepetanje v krogu. Preveč otročje? Pri besednih igrah je treba že malce bolj napeti možgane: pri igri pregovori, na primer, en igralec pove prvo polovico pregovora, drugi pa mora odgovoriti z drugo polovico poljubnega drugega odgovora. Igra se na izpadanje.

Pri pripovednih igrah (http://cloveknejezise.com/clovek-ne-jezi-se/) poleg hitrega jezika potrebujemo še dober spomin in bujno domišljijo. Pri igri mrtva tipka mora vsak povedati anekdoto, zgodbo ali šalo, v kateri pa ne sme biti črke, ki so jo igralci določili pred začetkom vsake igre.

Pogovorna igra slavni ljudje poskrbi tudi za to, da se zbrana družba dobro »premeša«. Vsakemu igralcu na čelo ali na hrbet nalepimo listek z imenom neke slavne osebe iz preteklosti ali sedanjosti. Igralci seveda ne vedo, za koga so jih »krstili«. To poskušajo zvedeti tako, da soigralcem postavljajo vprašanja, na katera pa lahko dobivajo samo odgovora da ali ne.

Similar Posts: