Preurejanje terase in nakup novih svetilk

Prejšnji teden sem odšla po nakupih. Naša hiša je potrebovala nove svetilke. Zunanje svetilke, ki so nam lep čas osvetljevale teraso, namreč niso zadoščale več našim potrebam. Včasih smo zunaj na terasi ob poletnih večerih malo posedeli in malo poklepetali. Danes pa se na terasi nonstop nekaj dogaja. Igramo družabne igre, karte, beremo knjige, tudi domače naloge pišemo, zato ob večerih potrebujemo tudi dobro osvetljavo. Svetilke morajo namreč osvetliti celotno teraso, ne le prostora nad mizo. Naša terasa je res velika, zato lahko cela družina na njej nekaj počne. Zamislila sem si, da potrebujemo najmanj tri svetilke. Ena mora biti nad mizo. Miza je vsestranska – jedilna, pisalna, za odlaganje stvari in tudi igralna površina. Potem potrebujemo eno svetilko nad vrati na teraso, takšno s senzorjem, da se vedno prižge, ko kdo stopi ven. In še eno dobro svetilko, ki osvetli celotno teraso v nežni svetlobi za romantične večere.

Preurejanje zunanjih prostorov

Pomladni čas je idealni čas za preurejanje zunanjih prostorov. Takrat, ko že malo vonjaš poletje, ki prihaja in si predstavljaš vse poletne zabave in romantične večere na terasi. Zato svetilke niso bile edini hišni pripomočki, ki sem jih kupila. Poleg svetilk, sem na novo preuredila tudi vrtno pohištvo. Poleg mize in stolov, ki so bili že od prej, sem na novo kupila še dva počivalnika in tri manjše oblazinjene stole za obiske.
Na naši terasi se v toplem delu leta res zbira veliko ljudi. Najini prijatelji, sorodniki in prijateljice od najinih hčerk, vsi radi posedajo na naši terasi. Svetilke, oblazinjeno vrtno pohištvo in nekaj skrbno izbranega zelenja, našo teraso naredijo resnično nekaj posebnega. Poleg tega pa je prostor obrnjen na zahod, tako da so poletni sončni zahodi nekaj najlepšega na naši terasi.

https://www.youtube.com/watch?v=eaYast98SU0

Pravilna postavitev svetilk

Najpomembnejši del preureditve naše terase, pa so bile prav svetilke oziroma njihova postavitev. Namreč ni vseeno kam svetilke namestiš. Potrebno je izbrati ustrezen prostor, tako da osvetlijo točno tisti del, kjer svetlobo potrebujemo. Še najbolj pa so mi všeč tiste svetilke, kjer lahko svetilnost reguliraš glede na trenutne potrebe.

Če se ukvarjate z gojenjem rastlin si preberite članek o podjetju General Hydroponics. Kliknite na povezavo da si preberite celoten članek.

Similar Posts: