Mobilne igre

Računalniške igre se bo v prihodnjem letu po mnenju slovenskih poznavalcev še razširile in »okužile« tudi tiste uporabnike, ki doslej še niso otipali igralnih palic. Razloga sta čedalje večja priljubljenost iger, napisanih za mobilne telefone, in spopad novih generacij igralnih konzol treh največjih izdelovalcev – Sonyja, Microsofta in Nintenda – ki bo prinesla nove, bolj domiselne računalniške igre, saj bo prav od iger odvisno, katera konzola bo zmagala v čedalje tršem boju za delež na trgu računalniških iger.
Lansko zanimanje za miselne igre, sestavljanke in igre s števili med številnimi slovenskimi lastniki mobilnikov, je na prvi pogled presentljivo, a hkrati jasno nakazuje trende: odločilna bo igralnost in delno blagovna znamka mobilne igre.

»Danes je najpomembnejše ime igre« . »Igre, ki že z imeni obljubljajo igralnost, imena filmskih uspešnic ali že uveljavljena imena iz sveta iger, pisanih za igralne konzole in osebne računalnike, bodo zasedala prva mesta na lestvicah najbolj priljubljenih iger. Če se igra ne ursti na lestvico, je tako rekoč izgubljena,«.

»Poleg tega je trg mobilnih iger izjemno predvidljiv, ker se mobilni igralci precej razlikujejo od tistih, ki prisegajo na konzole. Med imetniki mobilnikov je veliko žensk, ki na igre gledajo drugače kot fantje. To je že prineslo nekaj presenetljivih mobilnih uspešnic, predvsem med sestavljankami.«

Zanimanje za določene žanre mobilnih iger je tesno povezano s sezonskim razpoloženjem in trenutnimi svetovnimi dogodki. Medtem ko se zdaj povečuje nakup športnih in zimskih iger, je poleti v ospredju nogomet, dirkaške igre pa so celoletna moda. »Pričakujemo, da se bo v  svet mobilnih iger podalo še več založnikov računalniških in konzolnih iger, saj bodo verjetno sledili zgledu največjega, EA games, ki se je že podal na mobilni trg”

Similar Posts: