Najboljše darilo za najmlajše so lesene železnice

Lesene igrače in naravni materiali so odločilni faktor pri nakupu današnjih daril. Te vrste igrač vzpodbujajo otrokovo domišljijo in obenem vplivajo na njegovo učenje. Velika količina lesenih igrač je bila izdelana v 18 in 19 stoletju, vendar so jih kasneje nadomestile cenejše plastične igrače. Danes pa se leseni izdelki vračajo. Izbirate lahko med različnimi klasičnimi igračami, igračami za gradnjo, klasičnimi avtomobilčki, letali, lokomotive, živali in podobno. Poseben razvoj in nove oblike so dobile kombinacije železnice, cestnega in ladijskega prometa.

Železniški promet je vsepovsod

Vlake in lokomotive najdemo tako v risankah, kot tudi knjigah in filmih. Proizvajalci igrač so se osredotočili na izdelavo lesenih vlakov zato, ker je koncept večen in neminljiv. Otroke nadvse veseli sestavljanje tirov, posameznih postaj, nameščanje prehodov in mostov ter vožnja vlakcev. Lesena železnica je vsestransko darilo, saj ponuja ure in ure zabave za vso družino. Z otroci poglejte risanko, nato pa se odpravite na potovanje kar v dnevni sobi. Obiščite oddaljene kraje, prevažajte dragocen tovor in spoznavajte nove potnike.

Leseni vlakci

Z igro do učenja

Lesena železnica omogoča nešteto ur igranja tako otrok in odraslih. Pomaga pri izoblikovanju samozavesti, samozaupanja, domišljije, kreativnega razmišljanja in logike. Med igro pridejo posebej do izraza motorične sposobnosti, orientacija in ročne spretnosti. Z njo preženete dolgčas, omogočate malčku samostojno učenje in obenem dopuščate obilo prostora za zabavo. Sestavljanje celotnega sistema železnice vzpodbuja delovanje spomina in logičnega razmišljanja. Otroci tako razmišljajo dolgoročno, saj skušajo predvideti določene nevarne scenarije med vožnjo po tirih. Igra postane tudi lekcija o pomenu varnosti v prometu.

Dodatni deli in podaljšanje tračnic

Lesena železnica predstavlja obilo zabave tudi zato, ker jo vedno lahko spreminjate in preoblikujete. Otroku pomagajte pri oblikovanju povsem ravne ali pa izjemno zavite trase. Vedno lahko tudi dokupite nove tirnice, dodatne elemente, nove vagone in podobno. Starejšim otrokom kupite klasične in bolj dragocene vlakce, malčkom pa za začetek kupite večje in bolj masivne različice. Celoten sistem železnic nadgradite s povezavo s cesto in ladijskim prometom za dodatne dogodivščine in zabavo.

Similar Posts: