Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je odgovorna odločitev za vsakega posameznika posebej

 

Vsako dopolnilno zdravstveno zavarovanje prinaša pravice in dolžnosti zavarovanca. Pravice in dolžnosti so v glavnem individualna odločitev zavarovanca.

Odloča se na podlagi različnih kriterijev, ki so vezani na tako njega samega kot zavarovalnico ter področje zavarovalništva. Zavarovanec lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklene pri isti zavarovalnici, kot vsa druga zavarovanja. Lahko pa se odloči za razpršeno politiko sklepanja zavarovanj pri različnih zavarovalnicah. Vsaka od odločitev ima tako svoje prednosti kot tudi slabosti. Sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje ob drugih zavarovanjih pri isti zavarovalnici največkrat prinese koristi v obliki popustov, večje pogajalske moči ter praktičnosti samega sklepanja. Popusti so lahko različni v lastnostih, v vsakem primeru je zavarovalna premija nižja. Večja pogajalska moč se kaže med drugim prav v popustih, poleg njih pa lahko pridobi zavarovanec tudi razne druge ugodnosti. Praktičnost sklepanja se kaže v dostopnosti zavarovalnice oziroma zavarovalnega agenta, ki ima večji interes skleniti več zavarovanj ter zanje tudi omogočiti več koristi zavarovancu. Izbrano dopolnilno zdravstveno zavarovanje je tudi nadgradnja zaupanja do zavarovalnice oziroma njenega agenta. Največkrat se zavarovanec odloči na podlagi dobre prakse z zavarovalnice, predvsem pri poslovnih odnosih, uveljavljanju pravic ter na podlagi raznih drugih izkušenj. Pogosto se dopolnilno zdravstveno zavarovanje v takem primeru izbere pri zavarovalnici, s katero ima iz preteklosti dobre izkušnje. Razpršena politika sklepanja zavarovanj pri različnih zavarovalnicah je dobra odločitev za vse, ki dajejo prednost kratkoročnim koristim. Kratkoročne koristi zavarovanca ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja po razpršenem principu so lahko nižja premija, dodatni produkti ali storitve ter razne druge kratkoročne koristi. V sodobnem času je takšna politika lahko dobra izbira zaradi možnosti enostavne in natančne analize vseh ponudnikov dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Vsaka izkušnja za dopolnilno zdravstveno zavarovanje ali drugih zavarovalniški produkt iz preteklosti je v tem primeru dobesedno preteklost, odločitve se sprejemajo predvsem na podlagi aktualnega stanja na zavarovalniškem trgu. Dodatne informacije so na voljo tukaj.

Similar Posts: