Se odločiti za prenosni računalnik ali tablico?

Sodobne komunikacijske naprave nam omogočajo možnost komuniciranja ne glede na to, kje se nahajamo. Med mobilne naprave, ki nam omogočajo poleg komunikacije tudi zabavo in delo, uvrščamo pametne telefone, tablični računalniki in prenosne računalnike, pri čemer pa je potrebno vedeti, da ima vsaka naprava svoje prednosti in slabosti. Pametni telefoni so za zadovoljevanje vseh potreb najmanj primerni, saj so omejeni tako z velikostjo zaslona kot z omejenimi možnostmi pisanja besedil, zato potrebujemo poleg telefona še tablico ali prenosnik. A katerega izbrati?

Tablica, njene prednosti in slabosti

Večina tablic ima nameščen sistem Android, ki ga je zelo enostavno uporabljati. Z njo lahko brskamo po spletu, igramo igre, gledamo filme, jo uporabljamo za predstavitve. Nekatere tablice omogočajo namestitev SIM kartice, torej telefoniranje, vendar je takšnih malo, sicer pa imajo v primerjavi s pametnimi telefoni bistveno prednost: velik zaslon. Kljub temu ima tablični računalnik v primerjavi s prenosnim računalnikom veliko pomanjkljivost – nima tipkovnice. Priprava besedil je torej nerodna, zato jo uporabljamo zgolj za enostavno komuniciranje prek elektronske pošte, torej pisanje krajših elektronskih sporočil.

Prenosni računalnik je naprava, ki se še vedno razvija

Če vas zanima hiter prenosnik, ki bo primeren za vaš hitri tempo življenja, si preberite več o tem na strani Zigas.si, kjer boste našli veliko informacij o tem, kakšen prenosni računalnik izbrati. Kar se tiče prednosti pred tablicami, pa gotovo velja, da je notesnik veliko bolj zmogljiva naprava od tablice. Po tehničnih karakteristikah jo brez težav prekaša, saj omogoča uporabo zahtevnih programov in nas pri delu nikakor ne omejuje.

Prenosni računalnik pa ni naprava, katere razvoj bi bil že zaključen. Sodobni prenosniki gredo v smer združevanja najrazličnejših funkcij, ki so sicer značilne tudi za tablice in pametne telefone. Tako je pri novejših prenosnikih mogoče, da zaslon ločimo od dela s tipkovnico in ga dejansko preoblikujemo v računalniško tablico, zaslon pa seveda deluje tudi na dotik. Na ta način je njegova uporaba bolj enostavna, kadar želimo pogledati film, igrati igre, prikazati kakšno službeno ali študijsko predstavitev oziroma projekt.

Izbira glede na vaše potrebe

Tablica je v primerjavi s prenosnim računalnikom precej bolj preprosta naprava, kaj boste izbrali, pa je odvisno predvsem od vaših potreb. Za neprofesionalne namene tablica običajno zadostuje, z lahkoto jo upravljajo tudi otroci in starejši. Če so vaše potrebe večje, pa bo vendarle treba kupiti prenosni računalnik, saj je nabor programov, ki jih lahko uporabljate, še vedno večji, prav tako pa je računalnik tehnično bolj dovršen oziroma zmogljivejši.

Similar Posts: