Modne ročne ure z različnimi funkcijami

Ročne ure lahko prikažejo čas v digitalni obliki, kjer je čas prikazan s števili ali pa v analogni obliki, kjer je čas prikazan z minutnimi in urnimi kazalci na številčnici znotraj ohišja. Mehanizem digitalnega prikazovanja časa se največkrat uporablja pri športnih in pametnih urah, ki imajo tudi drugo tehnologijo, kot je na primer alarm in merjenje korakov.  

Analogne ročne ure pa dajejo bolj klasičen in tradicionalen videz, zato jih lahko nosimo tudi z bolj formalnimi in poslovnimi oblačili. Mehanizem analognega prikazovanja časa različno označuje ure in minute znotraj ohišij. Nekatere številčnice so tako sestavljene iz številk, ki označujejo vsako uro posebej, nekatere številčnice so označene s štirimi različnimi števili, spet druge pa za prikazovanje časa ne uporabljajo števil ampak različne simbole. 

Mehanski in kvarčni urni mehanizem  

Obstajata dve primarni vrsti delovanja ur, kjer motor, ki poganja mehanizem, omogoča delovanje urnih funkcij, premikanje kazalcev in drugo. Tako so ročne ure lahko sestavljene iz mehanskega ali kvarčnega mehanizma. Pri tem so mehanski mehanizmi lahko nastavljeni avtomatsko ali ročno. Ročni mehanski mehanizem je potrebno vsak dan znova navijati, zato, da naprava za prikazovanje časa lahko deluje. 

Modni dodatki na zapestju, ki imajo vgrajene kvarčne mehanizme, so bolj natančni od mehanskih ur, saj za svoje delovanje uporabljajo električni vir energije. Pri tem so stroški vzdrževanja tudi precej nižji, saj je potrebno le občasno zamenjati baterijo znotraj ohišja. 

Modni dodatki za prikazovanje časa z dodatnimi funkcijami 

Osnovne funkcije urnih mehanizmov so sestavljene iz prikazovanja ur, minut in sekund. Prikazovanje datuma, koledarja in dneva v tednu pa spada pod dodatne urne funkcije, ki jih imenujemo tudi komplikacije. Komplikacije oziroma dodatne funkcije zaobsegajo predvsem dodatke, kot so: 

  • Kronograf (ohišje ima poleg gumbov za nadzor štoparice vgrajene tudi dodatne kazalce in manjše številčnice)
  • Prikazovanje časovnih pasov 
  • Pametna tehnologija
  • Vključitev alarmov 
  • Spremljanje in merjenje športnih aktivnosti 
  • Vodoodporni materiali 
  • Osvetljeno ohišje 

Ročne ure z različnimi dodatnimi funkcijamiter analognimi ali digitalnimi prikazovalniki časa je mogoče naročiti v spletni trgovini, specializirani za prodajo ženskih, moških in unisex ur, na naslovu rocneure.si, kjer lahko izbirate tudi med mehanskimi in kvarčnimi mehanizmi ter različnimi materiali in barvami ohišij in paščkov za zapenjanje. 

Ženske majice kot idealno darilo. Za ženske je izjemno težko najti ustrezno darilo. Preberi več …

Similar Posts: