Zagotovimo si bolj prijetno bivanje doma

Zadnja leta se vedno več ljudi zadržuje znotraj svojega doma. Do tega doprispeva narava dela, ki se vedno bolj naslanja na uporabo informacijske tehnologije. Tako večino izmed nas preživi znotraj hiše ali poslovne stavbe dokaj veliko časa. Pri tem pa velikokrat pozabimo na pomembnost zunanje okolice nepremičnine v kateri bivamo ali delamo. Z urejanjem okolice hiše je možno privabiti čudovit vonj in izgled narave v naš življenjski prostor. Drevesa nam bodo dajala senco, sveže pokošen travnik odličnega izgleda pa bo ohlajal in čistil zrak okoli naše hiše.

Z urejanjem okolice hiše je možno privabiti čudovit vonj in izgled narave v naš življenjski prostor.

Trava, grmički in drevesa hladijo okolico naše hiše

Trava veliko hitreje odvaja toploto, kot pa beton ali asfalt. Če imamo veliko dreves, grmičkov, rož in drugih zelenih rastlin okoli naše hiše, bo njena notranjost veliko hladnejša v poletnih mesecih. Tako si prihranimo veliko stroškov pri hlajenju s toplotno črpalko ali klimatsko napravo. Obenem pa naredimo bivanje v hiši veliko bolj prijetno za vse družinske člane. To je izredno pomembno za starejše ljudi, saj težje prenašajo visoke temperaturne razlike med zunanjim in notranjim okoljem. Tako nam urejanje okolice hiše tudi nudi veliko prednosti, kar se tiče zmanjšanja visokih temperatur znotraj in zunaj naše nepremičnine v bolj vročih mesecih leta.

Trava deluje kot naravni filter za prah

Urejen in sijoč zelen travnik je nekaj najlepšega. Predstavlja odlično priložnost, da si spočijemo oči. Obenem pa je to idealna površina za igranje z otroci, domačim psom in drugimi hišnimi ljubljenčki. Sam travnik ima močno naravno čistilno sposobnost. Delci trave lahko ujamejo veliko količino prašnih delcev in drugih elementov, ki onesnažujejo zrak. Obenem pa proizvajajo kisik, kar da okolici našega doma svež in prijetno hladen pridih. Manjša količina prašnih delcev v ozračju je idealna za ljudi, ki trpijo za kroničnimi boleznimi dihal. Z urejeno okolico hiše bomo našim družinskim članom in prijateljem omogočili bolj prijetno bivanje in obiskovanje našega doma.

Urejanje okolice hiše ima mnogo pozitivnih psiholoških učinkov

Pristnost urejenih dreves, grmovij in različnih rastlin ima močan pozitiven učinek na vsakega posameznika. To je še posebej opazno pri starejših ljudeh, ki potrebujejo mirno in pozitivno okolje. Ko bomo prišli domov, se bomo lahko sprostili na vrtu, se spočili v senci in prebrali knjigo ipd. Tako bo tudi okolica našega doma postala zatočišče pred zunanjim svetom, kjer se lahko spočijemo in napolnimo s svežo energijo. Priporočeno je, da se poslužimo profesionalnega urejanja okolice hiše, saj bomo tako zagotovili najboljšo razporeditev rastlin in drugih elementov, ki bodo čistili in hladili ozračje.

Preberite si še naslednji članek: Olajšajte si zalivanje vrta

Če želimo, da bi bila prst vedno primerno vlažna, je treba poskrbeti za redno zalivanje. Visokokakovostne vrtne cevi za zalivanje in s tem za popolno in učinkovito vzgojo rastlin in trate so namenjene prav temu. 

Similar Posts: