Najbolj učinkovita klimatska naprava

Današnjega življenja si sploh ne moremo več predstavljati brez uporabe različnih HVAC sistemov. Vse hladilne in grelne naprave delujejo z različno učinkovitostjo, ki je določena po številnih industrijskih standardih. Tega lahko opazimo po oznaki od D – najslabše do A+++, ki je najboljša. Izbira najboljše klimatske naprave pa ne sme biti odvisna samo od njene učinkovitosti. Pomembno so tudi njene sekundarne funkcije, ki nam olajšajo bivanje doma v toplih in mrzlih letnih časih. Izpostavimo lahko, da veliki proizvajalci klim, kot so Hitachi, svoje naprave opremijo s tehnologijami, ki izboljšujejo kakovost zraka v našem domu.

Energijska učinkovitost klimatskih naprav

Izbira najboljše klimatske naprave je za mnoge ljudi odvisna od njene energijske učinkovitosti. Ta se ocenjuje z razredom D, ki je najnižji. Najvišji pa je A+++, ki nakazuje najvišjo učinkovitost delovanja. Omenjene razrede določa Evropska Unija s pravilnikom, ki je namenjen ozaveščanju uporabnika o delovanju naprave, ki si jo lasti.

Najboljše klimatske naprave za dnevni prostor
Najboljše klimatske naprave vam ohladijo še tako velike dnevne prostore

Vsak razred porabe energije je tudi označen z določeno barvo. Najbolj zeleni razredi predstavljajo najmanjši izpust CO2 emisij.

Dodatne funkcije klimatskih naprav

Poleg učinkovitosti so izredno pomembne dodatne funkcije naše klimatske naprave. Nekateri proizvajalci, kot je Hitachi, omogočajo brez-težavno čiščenje notranje enote s posebno tehnologijo. Drugi proizvajalci imajo močne zračne filtre, ki ujamejo tudi najmanjše prašne delce in tako neprestano čistijo zrak ipd.

Posamezniki, ki trpijo za raznimi boleznimi dihal bodo potrebovali kakovostno napravo za čiščenje zraka. Za omenjene posameznike so najboljše klimatske naprave tiste, ki vsebujejo aktivne tehnologijo obdelave notranjega zraka. Te tehnologije so:

  • Filtri za zajemanje prašnih delcev
  • Ionizator zraka
  • Čistilni mehanizmi, ki odstranjujejo bakterije in plesen

Klima za ogrevanje in hlajenje našega doma

Večino uporabnikov se odloči za nakup klime za hlajenje svojega doma. Dejansko pa jih brez težav lahko uporabimo tudi za gretje, saj so pri tem zelo učinkovite. Vso toploto pridobijo iz zunanjega mrzlega zraka. Obenem pa tudi v zimskih mesecih nadzirajo nivo vlage v prostoru, kar je izredno pomembno. Tako se lahko znebimo odvečne vlage, preprečimo nastanek plesni in naredimo dom bolj prijeten za vse njegove prebivalce.

Kako deluje vaša klimatska naprava?

Sposobnost gretja klime se tudi označuje z razredi učinkovitosti do A+++. Tako je morda izbira najboljše klimatske naprave odvisna tudi od njene sposobnosti gretja. Večina naprav brez težav ogreva manjšo ali večjo sobo pri do -15°C. Nekatere klime so zmožne ogrevati tudi pri -25°C, kar je izredno priročno za najbolj mrzle dni.

Similar Posts: