Hidroizolacija terase in temeljev

Tudi vi zadnje čase razmišljate o tem, da bi poskrbeli za hidroizolacijo svoje terase in prej še za hidroizolacijo temeljev svoje zgradbe? Verjetno ste o hidroizolaciji slišali že kar nekaj besed, mogoče pa vam ta termin še ni tako zelo poznan in se še malce lovite, kaj točno pomeni hidroizolacija terase in temeljev.

Hidroizolacija je neprepustna membrana, ki ščiti različne objekte pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Ko gre za grandjo hiše je seveda najbolj pomembna hidroizolacija kleti in temeljev, vse bolj pogosto pa se hidroizolacija uporablja tudi za strehe in terase. Na voljo je veliko različnih hidroizolacijskih materialov. Za kateri material hidroizolacije se bomo odločili, pa je odvisno od tega, kaj hočemo zaščititi, ali je to terasa, balkon ali kaj drugega.

Hidroizolacija temeljev je ključna, saj se ob slabi hidroizolaciji spodnjih delov objekta lahko s tal navzgor dviguje kapilarna vlaga, ki na svoji poti skozi zemljo in po steni raztaplja delce soli in jih pri izhlapevanju nalaga v omet. Ko se to zgodi, se sol kristalizira, poveča prostornino in omet razpoka. To vodi do razpadanja. Pomembno je torej, da poskrbite, da so vaši temelji hidroizolirani in se na ta način izognite takšnim nevšečnostim. Prav tako je za udobno in kvalitetno bivanje pomembna tudi hidroizolacija terase.

Če vas zanima še več informacij o hidroizolaciji terase in temeljev, lahko te informacije poiščete po različnih spletnih straneh.Tudi pri nas doma smo poskrbeli za hidroizolacijo temeljev in terase. Za obe dve storitvi smo se obrnili na slikopleskarstvo Habat, ki ima s takšnimi in drugačnimi deli v gradbeništvu že več kot 25 let izkušenj in tradicije. S podjetjem smo z veseljem sodelovali, prav tako pa smo bili tudi navdušeni nad končnim rezultatom. Zato tudi vam priporočamo, da obiščete spletno stran slikopleskarstva Habat in si zagotovite kvalitetno hidroizolacijo še danes. Naj bo vaše bivanje še bolj udobno.

 

Similar Posts: