Zmanjšanje prsi je skorajda povsem enak kirurški poseg kot dvig prsi

Dejstvo je, da lahko prevelike prsi ženskam povzročajo številne težave, na primer bolečine v hrbtenici, omejena izbira oblačil, otežena športna aktivnost. Tako kot lahko majhne prsi zaznamujejo odraščanje deklet, lahko prevelike prsi vplivajo na samopodobo in samozavest tako deklet, žensk kot tudi moških.

Navadno je za večje prsi značilno tudi to, da so vsaj nekoliko povešene ter neprivlačnega videza. S kirurškim posegom se lahko učinkovito poskrbi za zmanjšanje prsi pa tudi za preoblikovanje. S tem pa ženska doseže takojšnje olajšanje.

Zmanjšanje prsi je poseg, ki vam bo omogočil manjše bolečine v hrbtu in vam izboljšal kvaliteto življenja.

Razlika med posegom zmanjšanje prsi in dvig prsi

Kirurški poseg za zmanjšanje prsi je na moč podoben posegu, kjer se prsi dvignejo. Kljub temu pa obstaja razlika. Odvečna tkiva se namreč pri pomanjšanju odstranijo. Poleg zmanjšanja prsi pa se povrne tudi oblika ter zmanjša še raztegnjene kolobarje pa tudi povešene žleze.

Na voljo je več kirurških možnosti, ki so odvisne zlasti od položaja bradavic in seveda tudi od stopnje povešenosti prsi. Med seboj se razlikujejo zlasti po dolžini ter obliki brazgotin. Praviloma naj bi brazgotina segala okoli kolobarja. Sicer pa brazgotine v samo nekaj mesecih povsem zbledijo ter so skoraj povsem nevidne. O njih se je treba še posebej temeljito pogovoriti pred samo operacijo oziroma med posvetom.

Predoperativni pregled ter pogovor o zmanjšanju prsi

Pri načrtovanju pomanjšanja prsi sta zagotovo ključnega pomena predoperativni pregled in pogovor pa tudi možnosti, ki so na razpolago. Poseg se opravi v splošni anesteziji, traja pa približno dve ali pa tri ure.

Pacientka lahko po osmih ali najkasneje po dvanajstih urah opazovanja odide domov. V tem času pa morajo seveda strokovni delavci poskrbeti za prijetno počutje v apartmajih klinike, kjer se je operacija izvajala. Šivi se praviloma raztopijo sami ali pa se morajo odstraniti nekje po dveh ali pa najkasneje po šestih tednih po sami operaciji. Po posegu se svetuje uporaba kakovostnega športnega nedrčka. Že po samo nekaj dneh lahko skorajda povsem brez omejitev opravljamo povsem običajna dela. Lahko trdimo, da je večina žensk sposobna enakih aktivnosti kot pred samo operacijo.

Več o tem, kako poteka zmanjšanje ali pa dvig prsi pa si lahko preberete tudi na spletnih straneh ponudnikov tovrstne storitve.

Similar Posts: