Vaje za hujšanje pospešijo presnovo

Vaje za hujšanje imajo cilj pospešiti presnovo in porabo kalorij. Vaje za hujšanje niso nič posebej zahtevnega, če znamo vklopiti zdrav razum. Kdaj se pojavijo odvečni kilogrami ni težko ugotoviti, obstajajo tudi metode za izračun optimalne telesne teže. Kako intenzivne morejo biti vaje za hujšanje oziroma doseganje ciljne telesne teže je odvisno od več dejavnikov. To so predvsem razlika med aktualno in ciljno telesno težo, razpoložljivim časom, pogojem za vadbo, proračunom za vadbo in drugimi dejavnimi. Vaje za hujšanje bodo manj intenzivne ter manj obremenjujoče, če je razlika med aktualno in ciljno telesno težo manjša.

Preprosto več gibanja

Enako velja za primere, ko je cilj predvsem več gibanja. V tem primeru se človek ne ozira toliko na tehtnico, ampak preprosto izvaja vaje za hujšanje. Vsak letni čas je po svoje primeren za izvedbo, poleti dodano vrednost nudi dolžina dneva, pozimi pa povečana poraba kalorij. Poleti so lahko učinkovite vaje za hujšanje že dve dovolj intenzivni aktivnosti, kot sta na primer kolesarjenje ter hoja ali tek. Pozimi lahko hojo ali tek izvajamo na prostem, kolesarjenje pa na trenažerju doma.

Z dovolj intenzivnimi in rednimi vajami, bomo zlahka shujšali in tudi ohranjali idealno telesno težo. Večji proračun nam omogoča bolj intenzivne in učinkovite vaje za hujšanje v fitnes centru pod nadzorom osebnega trenerja. V tem primeru gre lahko za zgolj uro telesne aktivnosti v določenem intervalu. Gre pa za skoncentrirane in bolj natančno izvajane vaje. Razlika med preprostimi vajami in nadzorovanimi je med drugim v možnostih, pogojih in času za vadbo. Oseba, ki živi v centru mesta ima manj možnosti za gibanje v naravnem okolju, kot oseba stanujoča na podeželju ali na robu mesta. Zgolj prevoz in povratek v center mesta, lahko zahteva toliko časa, kot trening v fitnes centru. Vaje za hujšanje so prvenstveno namenjene uravnavanju, nato pa ohranjanju optimalne telesne teže.

https://www.lineasnella.si/blog/clanki/zdravo-hujsanje/

Similar Posts: