Zakaj se splača vlagati v udobne barske stole za vaš dom?

Tudi če imate majhno stanovanje, je vredno investirati v majhen prostor za jedilnico. Če nimate dovolj prostora za mizo, se lahko odlično obnese kuhinjski pult ali majhen otok, ki mu lahko dodate praktične kuhinjske barske stole. Zakaj se splača urediti tak prostor in kako izbrati prave kuhinjske stolčke zanj? Tukaj je praktični vodnik za vas.

Da pa bo takšen prostor resnično zagotavljal udobje sedenja, morate zelo dobro premisliti o izbiri barskih stolčkov.

Prostor, ki ga potrebujete

Prehranjevanje v teku ni nikoli dobra izbira. Vendar nimamo vedno časa, da bi pogrnili v jedilnici in uživali v kratkih trenutkih, ki so nam na voljo. Druga možnost je, da tak prostor uredite postavite ob pultu, kuhinjski okenski polici ali majhnem otoku. Preprosto mu dodajte kuhinjske barske stolčke, da bi ob jutranji kavi ali zajtrku lahko uživali v udobju, sami ali v družbi svojih najdražjih.

Izbira barskih stolčkov za kuhinjo

Da pa bo takšen prostor resnično zagotavljal udobje sedenja, morate zelo dobro premisliti o izbiri barskih stolčkov. Ključnega pomena je njihova primerna višina, da sedež ni preblizu pulta. Če se to zgodi, udobno sedenje zaradi pritiska telesa na pohištvo preprosto ni mogoče. Praviloma mora biti sedež približno 30 cm nižji od mizne plošče. Vendar to ni edino pomembno merilo za izbiro. Prav tako je treba paziti, da ima izbrani model praktične naslone za noge. Tako boste lahko zavzeli čim bolj udoben položaj ne glede na svojo višino.

Pomembna stvar, ki si jo je treba zapomniti

Če imate majhno kuhinjo z malo prostora za jedilnico, poskrbite, da se vaši kuhinjski stolčki lahko potisnejo pod delovno ploščo. Ko spijete svojo najljubšo kavo ali preberete časopis, lahko kuhinjske stolčke potisnete nazaj pod delovni pult in tako pridobite dodaten prostor. Zato se je najbolje odpovedati barskim stolom z visokim naslonjalom, ki bodo seveda štrleli čez obris pohištva in jih ne bo mogoče potisniti v notranjost. Seveda so udobni, vendar v tem primeru se ne bodo obnesli.

Kot vidite, izbira kuhinjskih barskih stolčkov ni lahka, čeprav se v njih vsekakor splača vlagati. Po njihovi zaslugi lahko pridobite dodaten prostor za uživanje obrokov v teku, tako sami kot z najbližjimi, seveda odvisno od števila mest, ki jih imate na voljo.

Similar Posts: