Zakaj izbrati dvižno pisalno mizo?

Če v svoji pisarni oziroma na delovnem mestu sedite za manj kakovostno pisalno mizo, lahko hitro postanete nezadovoljni, razdražljivi, napeti. Kakovost dela zato hitro upade, pridobite si kronično slabo držo, pojavijo se težave z motivacijo, cirkulacijo in podobno.

Če bi strokovnjaka vprašali, katero pisalno mizo za najproduktivnejše delo izbrati, bi verjetno predlagal izbiro dvižne pisalne mize. Slednje ni nič čudnega, saj takšen kos pohištva ponuja številne prednosti. Med drugim na primer omogoča ohranjanje zdravih mišic.

Sodobno zasnovana dvižna pisalna miza

Izbira dvižne pisalne mize je zagotovo izjemno dobra investicija za vas, zlasti če za mizo presedite osem ur na dan ali celo več. Med delom je ključnega pomena, da redno spreminjate svoj položaj. To pomeni, da med delom za mizo zgolj ne sedite, temveč tudi stojite ter se na vsake toliko časa za vsaj nekaj minut sprehodite.

dvižna pisalna miza je dobra izbira za zdravo hrbtenico
V sedečem položaju so medvretenčne ploščice ledvene hrbtenice precej bolj obremenjene kot v stoječem. To pripomore k nastanku hernije diskov, pospešuje degenerativne spremembe na hrbtenici. Zato je dvižna pisalna miza dobra izbira za zdravo hrbtenico.

Dvižna pisalna miza je zelo dobra izbira, če želite svojo hrbtenico ohraniti čim dlje zdravo. Prekinitev sedenja med delom vas bo med drugim na dolgi rok ohranjalo zdrave. V tem primeru so namreč hrbtenica, kolena in gležnji veliko bolj zaščiteni. Z nastavljivo mizo so torej zapleti v hrbtu, vratu, ramenih, nogah in sklepih hitro zmanjšajo.

Pisalna miza za večjo koncentracijo

Različno zasnovane dvižne pisalne mize omogočajo tudi večjo koncentracijo. Raziskave so pokazale, da takšen pisarniški kos pohištva poskrbi tudi za petino več mentalne aktivnosti.

Dvižna miza je torej izvrstna odločitev, če morate več ur delati povsem koncentrirano. Obenem pa ste bolj pripravljeni, bolj odprti pa tudi bolj prilagodljivi z mizo, pri kateri lahko spreminjate višino.

Miza, ki preprečuje pojav kroničnih bolezni

Na dolgi rok vam izbira dvižne pisalne mize omogoča, da se lahko izognete nastanku številnih kroničnih bolezni. S pomočjo takšnega pohištva za pisarno torej ne preprečujete zgolj težav s hrbtenico. Redno dolgo sedenje seveda omejuje sposobnosti našega telesa, da bi lahko razgradilo glukozo s pomočjo inzulina.

Kako pravilno stati za dvižno pisalno mizo?

Če svojih mišic ne boste redno uporabljali, njihove celice lahko postanejo neobčutljive na inzulin. To pa seveda lahko povzroči manjše izkoriščanje sladkorja, s tem pa tudi manj energije. Pomanjkanje gibanja je torej lahko dejavnik, ki pripomore k razvoju bolezni, kot je sladkorna bolezen. Če bi uporabljali nastavljivo mizo, bi povečali proizvodnjo svoje energije pa tudi razgradnjo glukoze.

Similar Posts: