Na svetu obstaja mnogo ljudi, ki naravnost obožujejo svinjsko meso. Slovenija ima to srečo, da lahko prav v vsakem kraju dobimo sveže svinjsko meso. Najbolj kvaliteten del svinjskega mesa pa je gotovo svinjska ribica. Slednjo imenujemo tudi file mignon. Zakaj je svinjska ribica v svetu in Sloveniji tako zelo priljubljena? Enostavno zato, ker ima izjemen okus, ni suha ter se odlikuje po lepi rožnati barvi. Ravno tako je izjemno preprosta za pripravo.
Poznamo ogromno različnih receptov za pripravo svinjske ribice. Lahko jo imamo kot samostojno jed ali pa jo enostavno kombiniramo s preprostimi ali zapletenimi omakami. Ker gre za najboljši del svinjine, vsebuje izjemno malo maščob. Navadno se pripravlja v nekoliko debelejših rezinah. Ponovno je priprava stvar osebnega okusa in sestavin, s katerimi kuhamo okusno jed. Gotovo pa je svinjska ribica na katerikoli način pripravljena tako, da navduši.