cPanel kot najbolj priljubljena nadzorna plošča na svetu

cPanel velja za najbolj popularno nadzorno ploščo na svetu. Najdete jo lahko v paketih gostovanja, pomaga pa vam pri nastavitvi domene, poddomene, e-poštnega računa, varnostne kopije in še bi lahko naštevali.

cPanel nadzorna plošča
cPanel velja za najbolj popularno nadzorno ploščo na svetu.

Poleg osnovnih možnosti vam tovrstna nadzorna plošča ponuja še vrsto dodatnih funkcij. Te so zelo uporabne za najnaprednejše uporabnike. cPanel se lahko uporablja za sledenje porabe prostora, pri prenosu podatkov, stanju vašega e-poštnega računa, splošni statistiki. Velika verjetnost je, da bo takšna nadzorna plošča ostala najbolj priljubljen vmesnik za delo s paketi gostovanja.

Ključne prednosti cPanela

cPanel je neredko označen kot nadzorna plošča za izjemno enostavno upravljanje. Strežniki, ki imajo nameščen takšen sistem, so za upravljanje namreč sila preprosti, četudi imate zelo veliko strank. Na voljo vam je ogromno različnih funkcij za administracijo strežnika kot tudi za končne stranke, ki gostijo na strežniku.

Ena od ključnih prednosti nadzorne plošče so tudi avtomatizirani procesi. Prav vsak administrator strežnika najverjetneje ve, kaj pomeni, če je sistem stabilen pa tudi avtomatiziran. cPanel nadomesti vsaj eno, lahko pa tudi več oseb. Zlata vredne so tudi samodejne in stalne posodobitve, ki vam jih ponuja. To vam namreč lahko prihrani kar veliko dragocenega časa.

Ne nazadnje pa vam cPanel ponuja izjemno veliko varnostnih mehanizmov.

Sklopi nadzorne plošče

Nadzorna plošča cPanel je razdeljena na različne sklope. To so Nastavitve, Pošta, Datoteke, Dnevniki in statistike, Varnost, Domene, Podatkovne baze, Softaculous aplikacije in Napredne možnosti. V nastavitvah lahko spremenite svoje geslo za dostop do nje, prav tako lahko izberete jezik grafične predloge, uredite kontaktne podatke ter podobno.

Preko upravitelja datotek lahko dostopate do svojih datotek preko brskalnika in jih spreminjate. V njem lahko nalagate tudi nove datoteke, ki jih kopirate, spreminjate dovoljenja ter ustvarite nove mape. Preko posebne ikone lahko na svojo spletno stran namestite brezplačni SSL certifikat.

Nadzorna plošča cPanel vam pomaga upravljati z več domenami. Na uporabniški račun lahko dodate poljubno število samostojnih domen – to je odvisno od zakupljenega paketa. Tem nato določite podmapo, vanjo pa lahko shranite datoteke za spletno stran. Vse dodane domene se lahko upravljajo kot samostojne spletne strani, naredijo se e-poštni računi, dodeli se podatkovna baza ali pa se uporabi katera od aplikacij za beleženje statistike obiska.

Similar Posts: