Poceni kartuše za vzdrževanje črnilnega tiskalnika

Zmožnost izdelave dokumentov v udobju doma ali pisarne je dandanes neprecenljivo. Veliki proizvajalci črnilnih tiskalnih naprav pa ponujajo svoje proizvode po izredno nizkih cenah. Zato ni razlog, da se ne bi nahajal tiskalnik v vsakem domu. Težava pa lahko nastane pri stroških vzdrževanja omenjene naprave. Potrebovali bomo svežo zalogo barv, ko se stare iztrošijo. Zato je smiselno, da poiščemo poceni kartuše, ki jih lahko uporabljamo. Te pa obstajajo v več izvedbah, zato je dobro, če poznamo osnovne oznake in druge termine na barvah za tiskalnik.

Barve izdelovalca tiskalnika so drage

Vsakemu lastniku svojega tiskalnika je hitro postalo očitno, da je nakup originalnih barv lahko drag podvig. To ne velja v primeru, da le občasno natisnemo sliko ali dokument. Stroški pa hitro narastejo v primerih, ko tiskalnik potrebujemo vsak dan. OEM ali originalne barve je mogoče kupiti skoraj kjerkoli, so pa dražje od ostalih izvedb. Za to pa obstaja zelo dober razlog, saj so izdelane po strogih standardih in vsebujejo garancijo proizvajalca. Seveda pa to ne pomeni, da originalne poceni kartuše niso dobra izbira. Pogosto jih lahko kupimo ob raznih razprodajah ali akcijah za naš tiskalnik za ugodno ceno.

Poceni kartuše so na voljo za vsak tiskalnik

Neglede na tiskalnik, ki si ga lastimo, lahko kupimo zanj barve različnih izvedb. Poznamo tudi nadomestne poceni kartuše, ki so zelo priljubljene med številnimi uporabniki. Proizvajajo jih različna podjetja, ki ne sodelujejo z izdelovalci tiskalnikov. Ponujajo pa barve, ki so do 50% cenejše od originalnih. Morda niso tako kakovostne, vendar kljub temu opravijo vse naloge odlično. 

Poceni kartuše, kjer se veliko tiska
Poceni kartuše so najbolje izkoriščene, v pisarni kjer se veliko tiska in je neprekinjeno potrebno izdelovati račune, plačilne liste, slike ter podobno.

Nadomestne poceni kartuše so najbolje izkoriščene v okolju, kjer se veliko tiska. To so lahko podjetja, razne inštitucije, organizacije in druga okolja, kjer je neprekinjeno potrebno izdelovati račune, plačilne liste, slike ter podobno.

Kako prihranimo barvo v svojem tiskalniku?

Moderni tiskalniki so izredno ekonomični pri uporabi barve. Zato lahko maksimalno izkoristijo vse razpoložljive barve, preden je potrebna zamenjava. Tudi sami pa lahko veliko storimo, da še dodatno prihranimo barve. Novejši tiskalniki imajo v programski opremi ali v nastavitvah same naprave zmožnost ekonomičnega tiskanja. Če večinoma tiskamo samo listine, je vklop omenjene funkcije zelo priporočljiv.

Kako nastaviti kakovost tiskanja v nizki ločljivosti, da prihranite črnilo za najboljši izkoristek barv v poceni kartušah?

Najboljši izkoristek barv v poceni kartušah lahko tudi dosežemo tako, da tiskamo z manjšo ločljivostjo. Če izdelujemo račun ali nekakšen drug dokument, je popolnoma vredu, če tiskamo z nižjo ločljivostjo. S tem lahko prihranimo veliko barve na dolgi rok in posledično tudi denarnih sredstev. Priporočljivo je tudi, da tiskalnik neprekinjeno pustimo prižgan, saj se ob vsakem vklopu tako rekoč namažejo določene komponente tiskalnika, kar dodatno iztroši razpoložljive barve.

Similar Posts: