Klaviatura digitalnega klavirja Casio PX-160

PX-160 ima klaviaturo z 88-imi obteženi tipkami, ki imajo enako velikost kot običajne klavirske tipke.
»Tri-Sensor Scaled Hammer Action II« klaviatura zagotavlja, da boste dobili zelo realističen odziv tipk in velik dinamičen razpon od najžlahtnejšega pianissima do najglasnejšega fortissimosa z vsemi stopnjami med njima.
Za razliko od pol-obteženih klaviatur, ki uporabljajo vzmeti za dodajanje teže tipkam, je ta klaviatura v celoti obtežena in uporablja prava kladiva, ki simulirajo odziv kladiva na udarce. Tako je občutek igranja po tipkah realističen in podoben akustičnim klavirjem.

Tipke so narejene iz plastike in premazane z materialom, ki simulira občutek Ebony & Ivory tipk (slonovina in ebenovina). Omogoča odličen oprijem in preprečuje prstom, da zdrsnejo po tipkah, ko postanejo vlažni.
Klaviatura je občutljiva na hitrost. Sistem treh senzorjev pri PX-160 zazna hitrost vsakega pritiska tipke, s čimer ustrezno spremeni glasnost in zvok klavirja, podobno kot kladiva, ki udarjajo po strunah, vplivajo na glasnost pri akustičnem klavirju.

Močneje (hitreje) kot igrate na tipke, glasnejši je zvok

V nastavitvah lahko prilagodite stopnjo občutljivosti na dotik (3 prednastavljene stopnje) ali pa ga v celoti izklopite. Ko je občutljivost na dotik izklopljena, bo klavir ustvaril enako glasnost ne glede na to, kako močno pritiskate tipke.

Klaviatura PX-160 je narejena tako, da simulira značilnost akustičnega klavirja, pri katerem so tipke visokih tonov manj obtežene in lažje za igranje kot tipke nizkih tonov.

»Tri-Sensor Scaled Hammer Action II« klaviatura je ena najboljših na trgu pod $1000.
Na moj dotik je občutek bolj avtentičen in igra se lepše kot pri Yamahi GHS, ki uporablja tehnologijo z dvema senzorjema in nima »ivory/ebony« tipk.

Similar Posts: