Kakšna je cena za Ad blue za sodobni dizelski motor?

Tekočina za avto Ad blue je nekaterim povsem neznana, drugi pa jo že uporabljajo v svojem avtomobilu. Kljub temu ga gre za precej novo zadevo na trgu, pa je dolivanje takšne tekočine sila preprosto. Seveda številne zanima, za kakšne avte je tekočina namenjena in kakšna je pravzaprav cena za Ad blue.

Sicer pa Ad Blue najpogosteje slišimo omenjati v povezavi s sodobno zasnovanimi dizelskimi motorji. Gre pa za zaščiteno ime nemške zveze proizvajalcev vozil VDA. Izdelek predstavlja raztopino sečnine in vode. Je torej povsem enostavna mešanica, ki je lahko poglavitnega pomena, da sodoben dizelski motor doseže izjemno stroge okoljske standarde.

Tekočina za zmogljivejše motorje vozil

Znano je, da bolj zmogljivi motorji avtomobilov in drugih vozil brez določenih dodatkov, sploh ne zmorejo dosegati zahtevanih norm v povezavi z vsebnostjo izpušnih plinov. V tem primeru torej veliko vlogo odigra lahko tekočina Ad blue. Omenjeno pa se zgodi predvsem zaradi precej nizkih vrednosti dušikovih oksidov. Zanje velja, da so še posebej škodljivi in lahko izjemno slabo vplivajo na naše zdravje.

Ad blue dodatak gorivu za dizel motorje
Cena Ad blue tekočine se lahko razlikuje glede na prodajno mesto, blagovno znamko in količino, ki jo želite kupiti.

Ne glede na to, kakšna je cena za Ad blue, je ključnega pomena, da bi se brez takšne tekočine v novejših oziroma modernejših avtomobilih, proizvedlo preveč dušikovega oksida, kot pa ga v resnici sploh dovoljujejo pravila Euro 6. To je nestrupena tekočina, ki je torej sestavljena večji del iz vode in sečnine. Uporablja pa se kot del selektivne katalitične redukcije.

Za katere dizelske motorje naj se uporablja tekočina Ad blue?

Seveda ni ključna samo cena za Ad blue tekočino za avto, temveč predvsem vprašanje, za katero vrsto dizelskim motorjev je izdelek sploh zasnovan.

Kaj je Adblue in kako ga uporabljati

AdBlue je torej namenjen posebej za dizelske motorje, ko so zaradi vse večje težnje po čim nižjih izpustih ogljikovega dioksida že kar nekaj časa na slabem glasu. Če dizel motorjem dodajamo omenjeno tekočino, poskrbimo za bistveno manj dušikovega oksida in na takšen način zagotavljamo Euro 6 norme oziroma standarde.

Spletni nakup avto tekočine Ad blue

Cena za Ad blue in druge informacije so na voljo tudi v spletnih specializiranih prodajalnah z izdelki za lastnike in imetnike vozil.

Omenjeno avto tekočino tako lahko po ugodnejši ceni naročite kar po spletu.

Similar Posts: