Veliko olajšanje potovanja z nosilci za smuči

Družinski izlet v zasnežene gore je vsekakor treba vnaprej zelo dobro načrtovati. Le učinkovito organizirano zimsko počitnikovanje nam lahko zagotovi, da bomo na želeno smučišče prispeli varno in se tam tudi dobro zabavali. Seveda se kar precej velik del organizacije povezuje z našim prevoznim sredstvom. Še posebej dobrodošli so avtomobilski nosilci za smuči, s katerimi lahko na uspešen način prevažamo svojo športno opremo.

Nosilci za avto se nameščajo na že obstoječe strešne prečke. Skorajda vsi novi avto nosilci za smuči imajo k sreči univerzalne prireditvene mehanizme

Pri izbiri nosilcev za smuči za vozilo pa imajo ključni pomen velikost, tip in ne nazadnje tudi vrsta naše prtljage, ki jo bomo prevažali na strehi avtomobila. In ko boste iskalni najprimernejšo rešitev za prevažanje svoje prtljage na strehi vozila, boste naleteli na dve rešitvi. To sta strešni prtljažnik in avtomobilski nosilci za smuči.

Strešni prtljažnik ali avtomobilski nosilci za smuči – kaj je primerneje izbrati

Na strehi avta strešni prtljažnik držijo univerzalni strešni nosilci. Za različno prtljago omogočajo največjo kapaciteto. Kljub temu pa tovrstna izbira ni najboljša rešitev za smuči ter drugo vrsto opreme z večjo dimenzijo.

Smučarski nosilci za avto so ugodna izbira, ker so namenjeni za prevažanje smuči. So torej idealna odločitev za družinska potovanja. Lahko pa se jih namešča na skoraj prav vsako vrsto vozila.

Praktična in enostavna rešitev

Pri potovanju z avtomobilom ali kakšnih drugim prevoznim sredstvom so zelo dobrodošle čim bolj preproste in hitre rešitve. To pa avto strešni nosilci za smuči zagotovo so. Nudijo izjemno praktično in enostavno rešitev. V primerjavi s strešnim prtljažnikom so cenovno dostopnejši in z njimi lahko prevažamo smuči vseh tipov ter dimenzij.

Nosilci za avto se nameščajo na že obstoječe strešne prečke. Skorajda vsi novi avto nosilci za smuči imajo k sreči univerzalne prireditvene mehanizme. To v praksi pomeni, da se lahko nameščajo na večino vozil. V vsakem primeru pa je seveda obvezno treba poskrbeti za to, da so nameščeni pravilno. Le na takšen način bomo opremo za smučanje prevažali varno in ne bomo ovirali drugih udeležencev v prometu.

Delovanje smučarskih nosilcev na strehi avtomobila

Vsi tipi nosilcev za smuči delujejo po enakem principu. Spodnja ter zgornja oblazinjena roka učinkovito drži smuči na mestu. Preprečuje jim, da bi se med vožnjo premikale.

Če na strehi svojega vozila nimate prečk, lahko kupite nosilec, ki se ga pritrdi na kljuko. To pomeni, da se smuči lahko prevažajo na zadnjem delu vozila, in sicer v pokončnem položaju.

Similar Posts: