Kako sem zaradi razširjenih ven ostal brez službe

Živijo vsi, Jure tukaj. Vsi pravijo, da so razširjene vene ženska bolezen, vendar se s tem ne strinjam. Pred tremi leti sem jih tudi jaz dobil. Delam kot trgovec in večino svojega časa preživim na nogah, zato so bile moje vene neprestano pod pritiskom.

NIti s prstom nisem mignil pa so bile že tukaj. Grdi, majhni vozli vsepovsod. Moje noge so bile grozne, vendar to ni bil edini problem. Težava se je nastopila, ko so me začele tako boleti, da nisem mogel več stati na nogah. Mislil sem, da bom ostal brez službe, saj nihče ne želi imeti delavca, ki komaj stoji na nogah. Potreboval sem rešitev in to hitro.

Iskanje

Vse sem poskusil. Prosil sem za pomoč ljudi, ki so se že soočili s to težavo. Mislil sem, da je vse zaman, ko jih je večina dejala, da imajo še vedno razširjene vene in da se jih ne morejo znebiti.

Nisem vedel, kaj naj storim. Rešitev sem poskušal najti pri vaških zeliščarjih. Mislil sem, da imajo rešitev za vse. Kreme in čaji, ki sem jih dobil, mi niso pomagali. Vzeli so mi le dragoceni čas, ki ga je bilo vse manj. Moje stanje pa se je medtem slabšalo.

Dolgo sem čakal in se na koncu le odločil, da se posvetujem z zdravnikom. Če kdo ve, kako premagati razširjene vene, potem je to on. Po mnogih testih in raznih pregledih mi je zdravnik sporočil, da je edina rešitev operacija.

Razložil mi je, kako bo operacija potekala in kaj bom z njo dosegel. Mene pa je zanimalo, kako dolgo bo trajalo okrevanje, saj si ne morem privoščiti, da bi bil predolgo odsoten z dela. To, kar sem slišal, mi ni bilo v prid. Okrevanje zahteva veliko počitka in vsaj enomesečno nošenje elastičnega povoja. Vse to sem povedal delodajalcu v upanju, da mi bo prišel naproti. Na moje veliko presenečenje je dejal, da ne bo nobenih težav.

Operacija ven in okrevanje kot iz nočne more

Operacija je bila na sporedu 48 ur po pregledu. Med čakanjem na ta trenutek sem bil zelo nervozen, čeprav nisem imel razloga za to. Operacija je minila brez težav in že naslednji dan sem bil odpuščen v domačo oskrbo. Šef mi je celo poslal sporočilo, v katerem me je vprašal, kako sem. To je bila zelo lepa gesta.

Deset dni po operaciji sem odšel na odstranitev šivov. Ko sem prišel domov, si niti v sanjah nisem mogel predstavljati, kaj me čaka. Ko sem zapeljal na dvorišče, sem videl dobro znani avto – šefov avtomobil. Mislil sem, da je prišel mimo, da preveri, če sem v redu. Lahko rečem, da je tako tudi izgledalo, saj je prinesel nekaj daril.

A so bila ta darila le iluzija in laž. Prišel je, da me odpusti. Povedal mi je, da moje okrevanje predolgo traja in da me ne morejo več čakati. In tako se je moje okrevanje spremenilo v pekel. Edina dobra stvar, ki se mi je zgodila, je bila, da sem se znebil razširjenih ven.

Similar Posts: