Pogradi malo drugačnih oblik za še bolje izkoriščen prostor

Za moji dve hčerkici sem začela opremljati otroško sobo. Sprva je bila le starejša v svoji sobici, saj je mlajša hči še spala v skupni zakonski postelji z nama s partnerjem. A kmalu je tudi mlajša postala dovolj velika, da si je želela svojo posteljo in svoj kotiček v otroški sobi. Potrebna je bila celotna preureditev sobe. Razmišljali smo o tem, da bi imela vsaka svojo posteljo na ločenem koncu sobe. A kmalu smo spoznali, da bo ob dveh posteljah in dveh pisalnih mizah prostor postal preveč utesnjen.

Edina možnost, da prihranimo nekaj prostora, je uporaba pograda. Hčerkama sem pokazala nekaj fotografij pogradov in bile sta navdušeni. Pogradi so v veliko različnih izvedbah, najlepši so mi leseni v beli barvi. Poleg estetskega videza pa pogradi omogočajo predvsem najboljši izkoristek prostora v otroški sobi.

Popolnoma nova otroška soba

Ogledale smo si tudi novo garderobno omaro in dve novi pisalni mizi s predalniki. Za bolj lično opremljeno sobico, sem puncama kupila tudi novo barvito preprogo, novo stensko svetilko in zavese. Nato pa so prišli na vrsto pogradi – kakšnega izbrati, kako visokega, v kakšni barvi, s kakšnimi stopničkami. Moja želja je bila, da je pograd dovolj trden in dovolj velik. Punci bosta na pogradu verjetno spale tudi, ko bosta v najstniških letih. Vsi pogradi pa niso najbolj primerni. Ogledovala sem si tudi cenejše v diskontnih trgovinah, a so se mi zdeli precej majavi in skoraj nevarni.

Odločila sem se za kvaliteto in puncama kupila pograd v trgovini Akron. Tudi cena za takšno kvaliteto, kot so jo ponudili, ni bila pretirana. S popustom je bila prav ugodna in primerljiva s podobnimi trgovinami. Dobili pa smo res kvaliteten pograd. Prav tako mi je prav prišla posteljnina 140×200 centimetri, ki sem jo kupila že pred časom.

Malo drugačen pograd

Pogradi so različnih oblik. Za moji hčerki sem izbrala malo drugačnega in ne čisto običajnega. Pogradi so običajno sestavljeni iz dveh postelj, ki sta postavljeni druga nad drugo. Naš pograd pa je takšen, da sta postelji zamaknjeni za 90 stopinj in je pod polovico postelje še prostor za shranjevanje ali oblačil ali česa drugega. Tako bo prostor v otroški sobi še najbolje izkoriščen.

Similar Posts: