Komu so namenjene kompresijske nogavice

Izvajanje pritiskov s kompresijskimi pripomočki pri najrazličnejših venskih obolenjih ali z namenom povečanja venskega oziroma limfnega pretoka se imenuje kompresijsko zdravljenje. Med takšne pripomočke uvrščamo na primer kompresijske nogavice. Takšen pripomoček je lahko namenjen prav vsakomur, ki sedi ali stoji dlje časa. Prav tako je dobrodošel za nosečnice in popotnike. Zelo koristen je tudi v svetu športa. 

Ključna funkcija tovrstnih nogavic je, da okrepijo naravni črpalni mehanizem v nogah ter učinkovito spodbujajo pretok krvi v pljuča in srce. Še zlasti aktivnim ljudem izboljšajo splošno cirkulacijo v nogah ter jim tako podaljšujejo občutek lahkotnosti ter zmanjšujejo utrujenost nog.

Ključna funkcija tovrstnih nogavic je, da okrepijo naravni črpalni mehanizem v nogah ter učinkovito spodbujajo pretok krvi v pljuča in srce. Še zlasti aktivnim ljudem izboljšajo splošno cirkulacijo v nogah ter jim tako podaljšujejo občutek lahkotnosti ter zmanjšujejo utrujenost nog.

Kompresijske nogavice v primerjavi z običajnimi

Dejstvo je, da je kompresijske nogavice precej težje obleči v primerjavi s klasičnimi oziroma običajnimi. So namreč tesnejše okoli stopala in gležnja. Stopnja kompresije pa mora biti takšna, da omogoča spodbujanje cirkulacije krvi. A to, da so vam nogavice pretesne, še zdaleč ne pomeni, da gre za kompresijske. Nekatere preveč tesne celo zavirajo pretok krvi. Kakovostne prave kompresijske nogavice so zasnovane s posebno tehnologijo. Kompresija se stopnjuje in tako zagotavlja vse koristi tovrstnega medicinskega pripomočka.

Maksimalno učinkovitost in udobje ob uporabi omogoča ultra postopno stiskanje. To se začne pri gležnju in gre po nogi navzgor. Nosite jih lahko vsak dan. Tudi spanje v njih je povsem varno. V primeru da vam takšen izdelek ne prija, pa jih morate prenehati nositi.

Učinek športnih kompresijskih nogavic

Številni športniki, zlasti tekači, so povsem prepričani, da jim nošenje kompresijskih nogavic pomaga dosegati boljše rezultate. Tovrstni medicinski pripomoček namreč pomaga preprečevati poškodbe, izboljšati rezultate in hitreje okrevati.

S pomočjo tovrstnega produkta lahko športate brez ovir, ohranjate lahkotnost nog med vadbo. Kakovostne nogavice s kompresijo so izdelane iz materialov, ki so na otip prijetni ter prijazni do kože. Imajo brezšivni kroj okoli prstov, kar zagotavlja še dodatno mero udobja. Material na petah in prstih je dodatno ojačan. Oblika se prilega na noge. Njihova zasnova omogoča vrhunsko podporo, udobje, olajšanje in ne zavira uporabnikove mobilnosti.

Kompresijska terapija primerna tudi za diabetike

Na sploh je uporaba nekaterih kompresijskih pripomočkov zelo priljubljena. Nad njimi so zlasti navdušeni tudi tisti, ki se spopadajo s prav posebnimi zdravstvenimi težavami, na primer z diabetesom, globoko vensko trombozo, krčnimi žilami, otekanjem nog in težavami s krvnim obtokom.

Similar Posts: