Kako izbrati pravo akumulatorsko kosilnico na nitko?

Izbira kosilnice pravzaprav morda niti ni tako enostavna, kot se nam je to zdelo. Morda bomo za to porabili veliko več časa, kot smo si predstavljali in smo menili, da bomo. Pa vendar, gre za dolgotrajen nakup, zato je seveda smiselno, da nakupu kosilnice posvetimo nekoliko več pozornosti. Če je našo pozornost pritegnila akumulatorska kosilnica na nitko, bo treba med različnimi izbrati takšno, ki bo dosegala želene rezultate?

Izbira kosilnice
Izbira kosilnice pravzaprav morda niti ni tako enostavna, kot se nam je to zdelo

Kaj pa pravzaprav pričakujemo ali želimo od kosilnice? Je to krajši čas obdelave? Seveda je to na nek način odvisno tudi od nas samih, pa vendar ima pri tem veliko vlogo tudi kosilnica. Mogoče pa želite visoko zmogljivost, odpornost, robustnost? Želite, da je ta močna, vsestransko uporabna? Da je primerna za različne površine košnje, itd. Vsekakor se pojavi kar nekaj vprašanj, na katera bi želeli odgovore in na katera mogoče nismo niti računali. Je pa vsekakor izredno zelo pomembno, da izberemo pravo akumulatorsko kosilnico, če je ta v našem interesu. To pa zato, ker je le to zagotovilo, da bomo tudi dosegli želene rezultate in bomo z nakupom zadovoljni.

Torej, kdaj je sploh potrebna akumulatorska kosilnica na nitko? Pravzaprav, kaj pa če bi si lastili kar eno teh in še katero drugo? Seveda gre za odlično kombinacijo, če si le lahko privoščimo obe. Kakorkoli, kosilnica na nitko je odličen pripomoček v primeru, ko z veliki robustnimi kosilnicami ne pridemo zraven tudi vsakemu robi in velikokrat ostajajo določeni deli nepokošeni. Recimo, okrog grmovja, stopnic, raznih robov, ipd. tam, kjer je nujno travo urediti drugače. Tudi v bližini cvetja, žive meje in dreves. Včasih smo te dele uredili kar ročno, danes pa nam to omogoča akumulatorska kosilnica na nitko. Zelo enostavno in hitro uredimo katerikoli predel, tudi takšen, ki je sicer na drug način precej nedostopen.

Glede na to, da obstajajo različne kosilnice nitkarice, bomo seveda se odločili za ustrezno glede na površino, katero urejamo. Odvisno ali potrebujemo za manjšo travo ali za večjo. Prešibke bodo morda za določene površine neučinkovite, medtem, ko bodo odlične za prav posebne površine, kjer je nujna previdnost pri urejanju. Bodisi motorne ali električne, manjše kosilnice so vsekakor namenjene urejanju okolice recimo okrog hiše. Upoštevati seveda moramo tudi samo vzdrževanje in običajno dobimo nasvete že ob nakupu, tako da je nujno, da te tudi upoštevamo. Sicer je vzdrževanje akumulatorskih kosilnic z nitko precej enostavno in od nas ne zahteva veliko truda.

Similar Posts: