Zakaj led reflektor s senzorjem?

Pri načrtovanju osvetlitve stavb, zlasti poslovnih, je potrebno poskrbeti za kar nekaj dejavnikov. Stavba mora biti primerno osvetljena, da je dostop do nje oziroma do posameznih delov funkcionalen in varen za uporabnika, prav tako pa mora osvetlitev zagotavljati primerno varnost nasproti zunanjim dejavnikom, torej nepridipravom. Po drugi strani pa si ne moremo privoščiti, da bi na račun povečanja uporabnosti in varnosti trpel bančni račun. Osvetlitev objekta mora biti zato racionalna z vidika stroškov!


Led reflektor s senzorjem za zunanjost stavbe

Kadar uporabimo led reflektor s senzorjem, si zagotovimo osvetljenost zgolj takrat, kadar je ta resnično potrebna. Stavba je lahko od zunaj minimalno osvetljena, da tako poskrbimo za njen videz oziroma opaznost v okolju, v katerega je umeščena, ali pa splošne osvetlitve tudi ni – zaradi varčevanja in skrbi za okolje marsikatero podjetje ne vidi potrebe, da bi bile celo noč vključene luči in bi osvetljevale na primer pročelje ali logotip podjetja na strehi oziroma pri vhodu.

Led reflektor s senzorjem uporabimo tam, kjer je potrebno zagotoviti primeren dostop do stavbe, na primer pri vhodu, dostavnih rampah ali dovozu, ter tam, kjer ga je potrebno preprečiti zaradi varnosti. Tudi varnostno tvegano območje ni nujno imeti ves čas osvetljeno – led reflektor s senzorjem poskrbi za osvetlitev takrat, ko zazna gibanje, in tudi posnetek varnostne kamere je takrat popoln.

Uporaba senzorjev v notranjosti stavbe

Led reflektor s senzorjem nam lahko pomaga zagotoviti avtomatizacijo stavbe. Kadar vstopimo v skladiščni ali kak drug prostor, je vedno praktično, da se osvetljava vključi samodejno. Če vstopamo peš, sicer ni težko pritisniti stikala, če se v prostor pripeljemo z viličarjem, pa je lahko uporaba senzorja naravnost odlična. Luči se vključijo le takrat, ko je to potrebno, in na področju, kjer je to potrebno – nobene potrebe namreč ni, da je osvetljena cela hala, če se zadržujemo le v enem delu.

 

Kako izbrati in namestiti reflektorje?

Led reflektorje s senzorjem gibanja izberite v skladu s svojimi potrebami, torej naj zagotavljajo primeren nivo svetlobe in dobro pokrivajo področje. Pri namestitvi jih dobro preizkusite, da bo senzor usmerjen v pravo smer oziroma bo dobro pokrival področje pristopa in tako hitro zaznal gibanje. Domet senzorja omejite po širini, da se reflektorji ne bodo vključevali brez potrebe. Tako bo vaš objekt varen za uporabo in varen pred vsiljivci, vi pa si boste zagotovili nižje stroške oziroma poskrbeli za minimalno porabo električne energije.

Similar Posts: