Sodobne kuhinje z inovativnimi sistemi za shranjevanje

Kuhinjsko pohištvo je v zadnjih letih naredilo velik korak naprej. Proizvajalci so veliko vlagali v razvoj predvsem na sledečih področjih: funkcionalnost, enostavnost za vzdrževanje, kakovost vodil, minimalistični design, elektronski dodatki ter inovativni sistemi za shranjevanje.

Funkcionalnost bi morala biti pri nakupu kuhinje vedno na prvem mestu. Prav zato se proizvajalci kuhinj trudijo, da bi bili vedno en korak pred konkurenco na tem področju. Prav zato se v kuhinje vgrajujejo moderni pripomočki, ki nam olajšajo vsakodnevno življenje.

Ker imamo v sodobni dobi vedno manj časa, vsi iščemo kuhinje, ki so enostavne za vzdrževanje in pri katerih čistočo dosežemo s čim manjšim naporom. Zato je sodobno pohištvo narejeno iz materialov, na katerih se ne poznajo prstni odtisi. Prav tako so zelo razširjena korita iz umetnega kamna, ki so mnogo enostavnejša za vzdrževanje kot inox korita.

Prav na področju vodil pa se je v zadnjih letih zgodil največji skok naprej. Skorajda ne moremo več kupiti kakovostne kuhinje, ki ne bi imela mehkega zapiranja predalov in omaric. Obodi predalov so običajno kovinski in zdržijo mnogo večje obremenitve, hkrati pa omogočajo nemoteno delovanje tudi po več tisoč odpiranjih.

Ker sodobne oblikovalske smernice govorijo proti nepotrebnim elementom, se vedno bolj uveljavljajo kuhinje brez ročajev, prav tako pa vsi tredni stremijo k popolnoma vgradnim kuhinjskim aparatom, ki jih v kuhinji pravzaprav ne opazimo.

Zaradi vedno večje povezanosti našega življenja z elektronskimi dodatki, se temu prilagajajo tudi proizvajalci pohištva. Tako ni več redkost, da v kuhinjah poleg integriranih luči pogosto najdemo tudi bluetooth zvočnike, module za brezžično polnenje telefonom in ostalih elektronskih naprav itd. S pametnim telefonom lahko tudi nadzorujemo bolj napredne gospodinjske aparate in si s tem pomagamo pri vsakdanjem življenju.

Tudi na področju shranjevanja je prišlo do velikega premika naprej. Rešitve, kot so skriti predali, lekarniške omare, izvlečne police v kotnih omarah, omogočajo, da lahko tudi pri majhni kvadraturi kuhinje prostor dodobra izkoristimo in s tem pridobimo veliko hitro dostopnega prostora za naše kuhinjske pripomočke in zaloge živil.

Similar Posts: