Pravilna izbira semen rastlin konoplje

Vse splošno znano dejstvo je, da je je konoplja izredno zdravilna rastlina. Mnogi ljudje sporočajo takojšne olajšanje kroničnih bolečin in drugih simptomov, ki so povezani z različnimi boleznimi. Za to sta zadolženi CBD in THC, ki sta dve naravni sestavini, ki ju najdemo v konoplji. Zadnja leta pa so na voljo postala mnoga semena iz katerih lahko pridelujemo več različnih vrst rastline. Sedaj imamo tudi boljše možnosti kot kadarkoli prej, da pridelujemo konopljo, kar doma. Pomembno je, da je naša izbira semen rastline primerna, saj bo vplivala na kvaliteto in velikost žetve.

Navadna semena pridelajo moške in ženske rastline

Ko bom izbirali semena za pridelovanje konoplje, bomo imeli na izbiro, kar nekaj različnih vrst. Pomembno je, da poznamo osnovne razlike med njimi, saj bomo tako zagotovili, da bo pridelek uspešen.

Navadna semena so priporočena za bolj izkušene uporabnike, saj bomo z njimi pridelali moške in ženske rastline. Tako lahko tudi dobivamo nova semena, če se bodo moške rastline polinirale ženske. Res je, da ne obstaja načina, da ugotovimo kateri spol bo produciralo seme, vendar je razmerja po navadi 50/50.

Navadna semena rastlin kanabisa so tako mišljena za:

  • Izkušene gojitelje rastlin
  • Učenje gojenja konoplje
  • Izpopolnjevanje postopkov gojenja

Najbolj priporočena izbira za pridelovalce začetnike

Če razmišljamo, da bi pričeli pridelovati konopljo, so priporočena feminizirana semena rastline. Temu je tako, saj je zagotovljeno, da bo vsako seme zraslo v žensko rastlino. 

Tako vrsto semena se naredi po posebnem postopku, kjer moški cvetovi rastejo na ženski rastlini. To omogoča avtomatsko polinacijo, ki ne vsebuje moške genetične kode. Feminizirana semena so zato tudi dražja, vendar jih je najlažje uporabljati. To pomeni, da so odlična za:

  • Začetnike, ki želijo pričeti s pridelovanjem konoplje
  • Pridelovalce, ki želijo čim hitreje in brez dodatnega dela pridelovati konopljo
  • Izkušene vrtnarje, ki želijo največjo učinkovitost in uspešnost semen

Avto-cvetna semena konoplje

Konopljina semena so lahko tudi avto-cvetna. To pomeni, da ne potrebujemo natančne količine svetlobe, da sprožimo proces cvetenja. Sproži se pri določeni starosti, ki lahko traja od 5 do 9 tednov. Odvisno je od vrste kanabisa, vendar so semena rastline, ki so avto-cvetna, najlažja za vzdrževati. Res je, da niso tako potentna, zato so tudi rastline manjša, vendar hitreje zrastejo.

Različne vrste semen lahko najdemo na spletni strani www.urban-farmer.si. Na omenjeni spletni strani imajo na razpolago ogromno različnih pripomočkov, ki nam olajšajo gojenje rastlin v urbanem okolju.

Similar Posts: