Stari samsung za uporabo v pisarni

Gotovo poznate tudi vi cel kup ljudi, ki so prepričani, da morajo imeti vedno vse najboljše in najnovejše. To velja pri avtomobilih, računalnikih, telefonih in še marsikje. Sama spadam med tiste, ki v tem ne vidijo smisla – raje uporabljam stare, še vedno delujoče stvari, dokler pač delujejo, in kupim nove šele takrat, ko je to res nujno potrebno. Zakaj? Ker ne maram vlagati denarja v materialne dobrine, temveč ga raje izkoristim za kaj bolj prijetnega.samsung-toner

Dober podjetnik, dobra oprema?

Podjetnica sem že dvanajst let. Marsikdo, ki pride v mojo pisarno, se nekoliko začudi nad tem, kakšna je moja računalniška oprema. Uporabljam starejši računalnik, imam zgolj monitor s petnajst palci velikosti, tiskalnik pa imam še iz časa prvih podjetniških korakov – a ker gre za samsung in samsung toner zanj v trgovinah ni težko dobiti, je seveda še čisto uporaben. Prav tiskalnik je namreč tisti, ki je poleg računalnika najbolj »na udaru« – marsikdo mi je že rekel, če sploh še deluje. Ja, deluje. Tisk v barvah? Ne, kje pa. Zakaj le? Vsak dan natisnem zgolj kak račun in pri tiskanju s črno mi samsung toner (http://www.toner123.si/samsung.html) drži tudi celo leto – torej je očitno, da ne tiskam veliko, zato tudi ne potrebujem sodobne, visoko zmogljive naprave, barvnega tiska, možnosti skeniranja in vsega ostalega, kar naj bi imela, da bi bila videti kot podjetnica bolj »uspešna«.

Kaj res?

Pravzaprav poznam tudi takšne podjetnike, ki dejansko kupijo vse novo, pa niso zato nič bolj uspešni. Videz uspeha in dejanski uspeh pač nista isto.

Kaj pa cenite vi?

Sicer pa je moj stari samsung včasih tudi prednost. Ko sem bila pred kratkim na poslovnem sestanku, sem imela v vrečki s seboj samsung toner za mojo »starino«, saj sem ga sproti kupila in ga nisem imela kam odložiti. In med pogovorom s potencialnim naročnikom, starejšim gospodom, se je pripetilo, da je ta opazil vsebino vrečke. Rekel je, da takšnega tonerja že dolgo ni videl, in povedala sem mu, da uporabljam izredno star tiskalnik, ker se mi zdi, da starih stvari ne gre kar zavreči in nadomestiti z novimi, če še vedno delujejo. In gospod se je, verjetno tudi zaradi svojih let, seveda strinjal – in se razgovoril o tem, kako mladi ničesar več ne cenijo in ničesar ne spoštujejo. Seveda sedaj poslovno sodelujeva, in to precej uspešno.

Similar Posts: