UN ali ločevalna dieta

Verjetno ste že tudi vi kdaj poskusili na hitro izgubiti nekaj kilogramov, vendar ste predčasno obupali, ker vas je vmes prevečkrat popadla huda lakota, ki se ji niste mogli upreti. Kasneje ste poskusili na drugačen način in kaj kmalu se je ponovilo tisto, česar ste se najbolj bali.

V prispevku vam bomo predstavili eno od najbolj učinkovitih diet, ki se je poslužujejo tudi znani ljudje po svetu in za katero lahko rečemo, da ne ogroža našega zdravja, tako kot to velja za večino od diet. Osrednjo vlogo bo imela UN dieta, ki jo še pogosteje lahko najdete pod imenom ločevalna dieta. Zaupali vam bomo njene glavne lastnosti. In če vas bo zamikalo, da bi pred poletjem shujšali s pomočjo te diete, lahko na spletu najdete številne možne jedilnike za to vrsto diete.

90-dnevna dieta

UN dieta praviloma traja devetdeset dni in temelji na ločevanju določenih živil. Tako naj bi se prvi dan prehranjevali z izdelki, ki vsebujejo beljakovine, drugi dan je na vrsti škrob, tretji dan ogljikovi hidrati, četrti dan pa naj bi se prehranjevali izključno s sadjem. Če ne sodimo v skupino navdušencev nad sadjem, se lahko ta dan prehranjujemo tudi z zelenjavo.

Ko zaključimo s četrtim dnem, se vse skupaj spet ponovi, torej beljakovinski dan, škrobni dan, ogljiko hidratni dan, sadni dan. Vsak 29. dan diete pa je vodni dan. To pomeni, da v tem dnevu pijemo samo vodo ali povsem nesladkane čaje. V sklopu 90-dnevne diete imamo torej tri vodne dneve.

Po končani dieti še vedno pazite na kombinacije

Ko je UN dieta končana, nam strokovnjaki priporočajo, da se tudi v nadaljevanju lotevamo prehranjevati tako, da poskušamo živila med seboj čim bolj ločevati. To naj bi postalo tudi način našega prehranjevanja. Na ta način bomo lahko ohranili maso telesa, s katero smo po UN dieti več kot zadovoljni. Nekaterim v 90. dneh uspe shujšati tudi za več kot 20 kilogramov, kar pa je že zelo velik uspeh, kajneda?

UN dieta je priljubljena tudi med slavnimi osebami, ki so nam pogosto vzor, tudi kar se tiče zunanjega izgleda, torej lepe postave ter podobno. Če se vam UN dieta zdi smiselna, z njo lahko pričnete že jutri.

Ali veste da ima olje črne kumine protimikrobne in protivnetne lastnosti, ki pomagajo odpraviti ali olajšati veliko tegob. S klikom na povezavo si preberite več o tem olju.

Kaj je fodmap dieta? Spoznajte, kaj je Fodmap dieta, zakaj je priljubljena pri umirjanju sindroma razdražljivega črevesja, katera živila priporoča in katera ne. Preberi več …

Similar Posts: