Kaj pomeni, če so razpisana prosta delovna mesta?

Razpisana prosta delovna mesta pomenijo zgolj eno in sicer, da delodajalec išče novi kader. Zakaj ga išče, je seveda za nas kot iskalca zaposlitve vseeno. Prav tako pa tudi nepomembno. In seveda se bomo na ustrezna prosta delovna mesta oziroma tista mesta, ki ustrezajo našemu znanju, izkušnjam, poklicu, itd., tudi prijavili. Upali bomo, da bomo delodajalca prepričali in nas bo ta povabil na razgovor, na katerem bi se mu še podrobneje in osebni predstavili. Ker vemo, kako pomemben je osebni stik, bomo upali na razgovor, kjer se mu bomo poskusili predstaviti tako, da smo ustrezen kandidat za zaposlitev.

Prosta delovna mesta, ki so razpisana na uradnih straneh podjetij, na raznih zaposlitvenih portalih, mogoče na obojih, ali pa kako drugače, so odlična priložnost, da se izkažemo. Samo spremljanje seveda ni dovolj. Pripravimo odlično predstavitveno pismo, v katerem bomo delodajalcu nazorno prikazali kdo smo, kaj zmoremo in zakaj smo nekdo, ki je vreden zaupanja, da nas delodajalec tudi zaposli. Ko smo to storili, bo potem odvisno le od delodajalca, ali nas bo povabil na osebni razgovor ali ne. Seveda upamo na pozitiven rezultat.

Ljudje smo odvisni od zaposlitve, sicer ne vsi, pa kljub vsemu, radi smo zaposleni in finančno preskrbljeni. Radi počnemo to ar radi počnemo in smo dobri v tem, zato bodo razpisana prosta delovna mesta, ki bodo pisana nam na kožo za nas najbolj zanimiva in obetavna. Zakaj? Zato, ker nismo vsi za vse in vsak od nas je v nečem dober in je zato prav, da se prijavljamo na takšna prosta delovna mesta, ki ustrezajo nam v vsakem pogledu. Sicer je seveda možnost tudi nadaljnega učenja, prilagajanja, ipd., in ne smemo že ob najmanjši pomanjkljivosti misliti, da nismo ustrezni. Poskusimo srečo in upajmo, da bo delodajalec videl nas kot potencialnega morebitnega sodelavca.

Similar Posts: