Menjati metlice brisalcev ali samo gumice?

Vam brisalci povzročajo nekaj težav, a se vam zdi, da bi bila dovolj že menjava gumic? Mnenja glede tega, ali je res vedno nujno menjati celotne metlice brisalcev, so sicer deljena …

Gumice najbolj podvržene obrabi

Težko je oporekati temu, da so gumice najbolj izpostavljeni del brisalcev. Po eni strani gre za zelo občutljiv element brisalcev, ki pa se mora spopadati z najrazličnejšimi, pogosto precej neugodnimi dejavniki – od zelo visokih temperatur do hudega mraza, vlage in celo ledu. Nič čudnega torej, da se gumica slej ali prej obrabi, pogosto celo dosti hitreje kot celotne metlice brisalcev – no, vsaj na prvi pogled.

brisalci4

Četudi se morda zdi, da so metlice brisalcev še vedno povsem uporabne in funkcionalne, pa je tudi tu na delu zob časa, le da je obraba v večini primerov precej manj opazna na pogled. Slabše delovanje brisalcev pa je lahko seveda precej nevarno, če se znajdete v situaciji, ko je vidljivost ovirana. Najbolj varna izbira je tako menjava metlic brisalcev, a če resnično ne gre drugače, bo začasno zadostovala tudi menjava gumic.

Razlika v ceni in postopek menjave

Menjava gumic je seveda cenejša opcija od kompletne menjave metlic brisalcev, vendar razlika v ceni vendarle ni tolikšna, da bi se bilo smiselno odločati zgolj na podlagi tega dejavnika, še posebej zaradi možnost nakupa univerzalnih metlic, ki so kompatibilne z različnimi modeli avtomobilov. Univerzalne metlice brisalcev so namreč cenejše od originalnih. Zgolj delna obnova brisalcev v obliki menjave gumic naj bo tako kvečjemu prehodna rešitev.

Gumijaste avto preproge so brez vonja in prijetne na dotik. Nimajo ostrih ali visokih robov, temveč srednje visoke, ki preprečujejo razlitje tekočine, obenem pa niso moteči med vožnjo. Več o njih si preberite v članku z naslovom “S pomočjo avto preproge zaščitite avto pred umazanijo“.

Pri tehtanju med obema opcijama morate upoštevati tudi to, da je postopek menjave gumic pravzaprav bolj zapleten od menjave celotnih metlic. Metlice brisalcev lahko tako z nekaj spretnosti zamenjate kar sami, medtem ko bo za kvalitetno menjavo gumic najverjetneje potrebna pomoč profesionalca, s čimer so seveda povezani dodatni stroški. Razlika v ceni se tako še nekoliko zmanjša … Površno zamenjane gumice v želji po prihranku vsekakor niso smiselna poteza, saj je dober stik med gumicami in steklom osnova za optimalno delovanje brisalcev, s tem pa tudi za vašo varnost, ki naj bo pri vzdrževalnih delih oziroma popravilih, povezanih z vašim jeklenim konjičkom, vedno na prvem mestu.

Preprečite zdrs tovora v prtljažnem prostoru in povečajte prostor v vozilu. Rešitev so nosilci za smuči ali drugi strešni nosilci ter strešni kovček. Vsi našteti vam tovor varno vozijo na strehi vašega osebnega avtomobila.

V zunanjem delu vozila se nahajajo zavorne luči za avto, ki se morajo prižgati, ko pritisnemo na zavoro. Z njimi ostalim udeležencem v prometu sporočamo, da bomo zmanjšali hitrost, s tem pa jim seveda omogočimo, da to dovolj pravočasno storijo tudi sami.

Similar Posts: