Dobra krema za roke vam lahko pride prav v vseh letnih časih

Krema za roke je najpogosteje v uporabi v zimskih mesecih, ko je koža zaradi izrazito neugodnih razmer še posebej občutljiva. A naše roke si zaslužijo pozornost vse leto, saj bodo le tako ohranile negovan, zdrav videz, seveda pa mora biti nega prilagojena letnemu času. Na redno uporabo krem bodite še posebej pozorni v primeru, če so vaše roke pogosto v stiku z vodo oziroma snovmi, ki negativno učinkujejo na kožo.

puranatura9

Izogibajte se odišavljenim kremam za roke

Mnoge kreme pritegnejo z mamljivim vonjem, a ta je pogosto povezan z vsebnostjo dišav, ki kožo dražijo. Tovrstna krema za roke tako zagotovo ne bo opravila svoje osnovne naloge, ki je nega in zaščita kože, ampak bo stanje le poslabšala, zato dajte raje prednost kremam z naravnimi, koži prijaznimi sestavini. Pogostost nanosa naj bo prilagojena stanju vaših rok. V primeru resnejših težav bo treba kremo nanašati večkrat dnevno, sicer pa bo dovolj nanos pred spanjem. Na voljo so vam tudi posebne bombažne rokavice, ki poskrbijo, da ostane posteljnina čista. Čez dan lahko kremo nanesete samo na hrbtno stran rok (ta je običajno najbolj prizadeta) in tako neovirano nadaljujete s svojimi opravili.

Suha, razpokana koža zahteva posebno nego

Nekateri ljudje imajo s kožo na rokah še posebej hude težave. Že kratkotrajna izpostavljenost mrazu, vetru in drugim neugodnim dejavnikom lahko sproži pordelost, srbečico, razpokanost in celo bolečine. Če je tudi vaša koža na rokah izjemno občutljiva, običajna krema za roke ne bo zadostovala, ampak boste morali poseči po sredstvih, ki so prilagojena problematični koži na rokah. Zelo dobra izbira je lahko krema za roke z arganovim oljem, ki celi, vlaži in hrani kožo ter umirja razdraženost. Ponoči lahko na roke nanesete še posebno zdravilno masko, seveda pa morajo biti vaše stalne spremljevalke tudi kvalitetne rokavice.

Imate novo tetovažo? Krema za tetovaže poskrbi, da koža ni izsušena ali razdražena. Več si preberite s klikom na povezavo.

Similar Posts: