Varen prevoz smuči na strehi avtomobila

Prihaja najbolj pravljičen čas v letu. Zima se bliža in s tem tudi različne zimske aktivnosti. Najljubši zimski šport za večino prebivalcev je seveda smučanje. Predstavljajte si drsenje po na videz neskončni belini, veter v laseh in sočne žarke na obrazu.

Prihranite prostor v avtomobilu

Smučanje zahteva veliko opreme. Potrebujete smuči, smučarske čevlje, palice, kombinezon, čelado, rokavice, kapo, rezervna oblačila in še mnogo drugih stvari. Smuči zaradi svoje velikosti zavzamejo preveč prostora v avtomobilu. V primeru, da imate velik avtomobil ali kombi, lahko smuči peljete v prtljažniku. V nasprotnem primeru so nosilci za smuči idealna rešitev.

stresni-nosilci-2

S strešnimi nosilci prihranite prostor in denar

Strešni nosilci za smuči vam omogočajo stabilizacijo in pritrditev smuči na streho avtomobila. Nakup strešnih nosilcev za smuči se izplača, saj z njimi prihranite denar za nakup strešnega kovčka. Smuči preprosto pritrdite in zavarujete na strehi.

Razlika med univerzalnimi in magnetnimi strešnimi nosilci

V kolikor imate na strehi avtomobila že vzdolžne strešne sani, izberite univerzalne aluminijaste nosilce za smuči. Magnetni nosilci so primerni za avtomobile brez prtljažnih prečk. Magnetne nosilce pritrdite na dodobra očiščeno podlago, saj lahko le tako preprečite zdrs nosilcev in tovora med vožnjo. Magnetni za razliko od aluminijastih nosilcev nimajo ključavnice za zaščito pred krajo. Pri magnetnih nosilcih obstaja možnost poškodb in prask strehe avtomobila.

Izbira najprimernejšega nosilca za smuči

Nosilec za smuči se izbere glede na tip vozila, znamko vozila, model vozila in seveda letnico izdelave avtomobila. Nosilci za smuči se najlažje montirajo na avtomobile, ki imajo serijsko že opremljene vzdolžne strešne sani. Nosilci so primerni za vse znamke vozil.

Nosilci za smuči preprečujejo krajo smuči

Večina nosilcev za smuči je opremljena s posebnim sistemom za zaklepanje s ključavnico. Na tak način zavarujete svoje smuči pred krajo in poskrbite za dodatno stabilizacijo smuči med vožnjo. Nosilci za smuči preprečujejo zdrs smuči s strehe avtomobila tudi v slabših vremenskih razmerah in nepredvidenih dogodkih na cesti.

Kdaj se izplača izposoja avtodoma? Pri ljubiteljih avtodomov se hitro pojavi dilema. Se mi ga splača kupiti ali raje redno najemati?  Preberi več …

Similar Posts: