Kotne sedežne garniture za čudovit popoldanski dremež

Sedežne garniture gotovo spadajo med najbolj popularne kose pohištva. Med njimi je že na prvi pogled kar precej razlik. Ločimo kotne sedežne garniture od tistih, ki so v več kosih, denimo dvosed in trosed ter naslonjači oziroma fotelji, seveda pa imajo potem mnoge od njih še dodatne možnosti. Mednje sodijo izvlečni predali, sprememba namembnosti v ležišče, pa masažni naslonjači in podobno.

Sedežne garniture radi postavimo po svoje

Si predstavljate, da bi lahko vsak kos pohištva prilagajali svojim potrebam in postavljali na različne načine? Žal ne gre tako zlahka. Tega smo predvsem vajeni pri hladilnikih, ki imajo pogosto možnost obračanja vrat, tako da se lahko odpirajo v levo ali v desno. Marsikdo bo rekel, ja zakaj pa bi to rabil, saj menda vem kako se morajo odpirati vrata in si lahko kupim pravega. Ampak kaj pa, če se boste kasneje preselili in boste želeli hladilnik vzeti s seboj? Morda pa vam bo v novi kuhinji to še kako koristilo. No, kakorkoli že, hladilnik seveda ni nobena izjema. Drsna vrata in ostali hišni elementi so si lahko zelo podobni, pa pogosto o tem niti ne razmišljamo vnaprej.

Podobno velja tudi za sedežne garniture. Zdaj bi jih radi imeli postavljene tako, morda že čez mesec ali dva pa povsem drugače. Ker je cena kar visoka, sploh če želite imeti neko sorazmerno kvaliteto, si verjetno ne boste ves čas kupovali nove garniture. Torej vam ostaneta dve možnosti. Ali si kupite posamezne kose, kjer imate posebej naslonjače oziroma fotelje, poleg njih pa še dvosede in trosede ali pa si kupite drugačno izvedbo. Rešitev za vas boste našli na oddelku, kjer prodajajo kotne sedežne garniture.

Naročite si jo lahko tudi po meri

Čeprav marsikdo misli, da so sedežne garniture na voljo le v velikih trgovinah s pohištvo in da preprosto moramo izbrati enega od modelov, ki so trenutno na razpolago, pa temu niti slučajno ni tako. Obstajajo tudi manjša podjetja, ki vam dimenzije lahko prilagodijo po meri, uredijo pa tudi dostavo nerodno velikih kosov na vaš dom in to točno ob tisti uri, ko to vam ustreza. Na koncu vam jih še sestavijo in preskusijo, da vidite, da niste kupili mačka v žaklju.

Seveda je cena ponavadi ustrezno višja, a če sam pomislim kakšne težave sem imel pri nakupu v enem od večjih nakupovalnih centrov v Sloveniji, bi se gotovo odločil za dražjo varianto, samo da bi se izognil vsem težavam, ki sem jih doživel. No, na koncu smo dobili izvedbo kotne sedežne garniture (http://www.volino.si), celo model, ki je bil novejši in dražji od tistega, ki smo si ga v osnovi zamislili.

Similar Posts: