Kako kupiti pravo, potrebam primerno kosilnico

Nič ne ubija veselja do sončnega dne kot napačna kosilnica. Na srečo velja tudi obratno. S pravo kosilnico lahko pokosite vašo trato in uživate tudi ob manj super vremenu. Če veste, da potrebujete novo kosilnico, vendar niste prepričani, katero kosilnico potrebujete ali katere funkcije bi morda želeli, ne skrbite. Seveda je v poplavi različnih težko izbrati pravo, vendar se lahko vedno orientirate po njenih lastnostih in upoštevate tisto, kar je za vaše potrebe pomembno.

Pomembno je tudi, kaj kosilnica dejansko počne s travo. Kosilnice lahko posekajo odrezke (večkrat jih razrežejo in odrežejo), jih izpraznijo ob strani ali od zadaj ali pa jih zapakirajo.

Prvi korak je izbira med jahalno kosilnico in tisto, za katero hodite. Če je zelenica velika, je veliko hoje verjetno bi se raje vozili, če ne zaradi drugega, pa zaradi hitrejše ureditve trate.

Ko izberete, ali boste vozili ali hodili, bosta pri nakupu vplivala dva dejavnika – vaš proračun in vaše udobje. Več ko porabite za kosilnico, bolj vzdržljiva, vsestranska, intuitivna bo, in verjetno boste hitreje opravili delo. Velja tudi obratno. Z majhnim, preprostim dvoriščem ni tako pomembno. Večje in bolj zapleteno dvorišče, več razmišljanja morate posvetiti izbiri lastnosti kosilnice.

Pomembno je tudi, kaj kosilnica dejansko počne s travo. Kosilnice lahko posekajo odrezke (večkrat jih razrežejo in odrežejo), jih izpraznijo ob strani ali od zadaj ali pa jih zapakirajo.

Dvofunkcijske kosilnice, ki mulčijo in shranjujejo travo? Mulčenje je za trato bolj zdravo, saj v zemljo vrne pokošeno travo, bogato z dušikom, vendar se spomladi in v začetku poletja ali zgodaj jeseni, ko si travnik opomore od poletnega stresa, ne obnese posebej dobro.

Kosilnice s tremi funkcijami vrečke, zastirke in s stranskim izpustom? Stransko praznjenje je uporabno za košnjo pri gospodinjstvu (košnja z visokim plevelom in visoko travo).

Od najcenejših do najdražjih kosilnic so motorji kosilnic lahko tradicionalne zasnove ali s prav posebnimi lastnostmi. Dražji motorji zagotavljajo večjo vzdržljivost, zmanjšan hrup in manjšo porabo olja.

Velikost zadnjih koles pri pohodni kosilnici je lahko večja od premera sprednjih koles. Povečan premer koles pomaga lažje krmariti po kolovozih in grobih tleh.

Vsekakor je zelo pomembno, da predvsem upoštevamo lastne potrebe. Torej v prvi vrsti, kakšne površine kosimo? Tudi, kakšna je velikost teh? Je morda tudi pomembno, da imajo kosilnice posebne lastnosti in funkcije? Tudi, koliko smo pripravljeni odšteti zanjo? Navsezadnje so med njimi zelo velike razlike in morda le majhna drugačnost, lahko nekomu pomeni zelo veliko. V kolikor nismo prepričani, lahko seveda prosimo za mnenje in nasvet tudi prodajalca. Najbolje pomembno pa je prav to, da smo z nakupom zadovoljni.

Similar Posts: