Pomembnost redne košnje in vzdrževanja robotske kosilnice

Redna košnja je ključnega pomena za učinkovito delovanje robotske kosilnice. Husqvarna robotska kosilnica ne kosi, temveč mulči travo, zato je priporočljivo, da kosilnica kosi čim bolj pogosto, prilagojeno letnemu času in hitrosti rasti trave. Vzdrževanje rezila je prav tako pomembno, saj se sčasoma obrabi in izgubi ostrino. Kakovost rezila vpliva na pogostost menjave ali brušenja, ki se lahko giblje od enega meseca do enkrat na sezono, odvisno od kakovosti ter števila košenj.

Prihranite čas za druge radosti življenja, medtem ko robotska kosilnica poskrbi za vašo trato.

Pomembnost ustreznega časa delovanja baterije

Učinkovitost kosilnice je odvisna od časa delovanja baterije, da lahko naključni algoritem pripelje kosilnico preko vsake točke površine košnje vsaj enkrat. Pri tem je pomembno, da izberemo kosilnico s primerno veliko baterijo glede na površino. Nakup neprimernega modela lahko povzroči nezadovoljstvo, saj se baterija s staranjem izgublja sposobnost hranjenja električne energije. Prav tako je treba upoštevati druge dejavnike, kot so nastavitev višine košnje in morebiten naklon tal.

Primerno mesto in polnilna postaja za robotsko kosilnico

Robotska kosilnica potrebuje primerno mesto za shranjevanje, ko ni v uporabi, ter polnilno postajo. Mesto naj bo zaščiteno pred vremenskimi vplivi, kot je dež. Polnilna postaja je lahko že narejena ali pa jo lahko ustvarite sami. Nekatere kosilnice imajo tudi sprejemnik satelitske navigacije, ki je uporaben pri košnji velikih površin in za preprečevanje kraje. V tem primeru lahko kosilnica javlja svoj geografski položaj prek aplikacije.

Zavarovanje proti kraji robotske kosilnice

Pri zavarovanju doma je mogoče vključiti tudi kritje za tatvino in objestna dejanja, ki lahko pokrije škodo zaradi kraje robotske kosilnice. Da bi bila pokrita, mora kosilnica imeti vgrajen vsaj en zaščitni sistem proti kraji, kot je vnos PIN kode, ključavnica, alarmni sistem ali GPS modul. Več informacij je na voljo pri zavarovalnici.

Prednosti povezave kosilnice v oblak

Povezava kosilnice v oblak omogoča uporabo aplikacije za upravljanje kosilnice in oblikovanje urnika delovanja. S tem je mogoče kosilnico enostavno zaženiti in prilagoditi delovanje. Poleg tega je pomembno, da kosilnica zaznava dež in se vrne na polnilno postajo, ko je premalo energije v bateriji. To pripomore k varnosti in preprečuje morebitne okvare, ko kosilnica deluje med nalivom.

Zmogljivost baterije glede na površino

Pri izbiri kosilnice je priporočljivo razmišljati o zmogljivosti baterije glede na površino trate. Če je trata na primer velikosti 200 kvadratnih metrov, je priporočljivo iskati kosilnico, ki je sposobna pokositi vsaj 350 ali še bolje 400 kvadratnih metrov. Na ta način bo kosilnica lahko opravila trenutno nalogo in bo tudi še po nekaj letih učinkovita, ko se baterija zaradi staranja nekoliko poslabša.

Similar Posts: