Napredne strategije za omejevanje kraje vozil

Nenehno spreminjanje tehnologije avtomobilov in njihovega razvoja zahteva tudi prilagoditev načinov kraje. Kljub temu, da popolnoma izkoreninjenje kraje vozil ni mogoče, se lahko zmanjša možnost kraje. Tatovi se namreč izogibajo vozilom, ki imajo dodatno vgrajene varnostne pripomočke in naprave. V nadaljevanju predstavljamo, katera avto zaščita pred krajo je najbolj primerna.

Razvoj varnostnih ukrepov proti kraji

Obstaja dolga zgodovina različnih načinov kraje vozil. Pred desetletji so se kriminalci pogosto posluževali onesposabljanja ključavnice na vratih ali razbijanja stekel, da bi vstopili v vozilo in zagnali motor z združevanjem žic pod volanskim obročem. Od leta 1998 dalje so vsi sodobni avtomobili zaradi zakonskih zahtev opremljeni s kodnim ključem, ki omogoča blokado motorja. Motor se lahko zagnal samo z ustreznim ključem ali s prevaro varnostne elektronike. Kriminalci uporabljajo sisteme in orodja za izklop elektronike ali za obvoz za prisilni zagon vozila. Včasih se to izvede s pomočjo specialnega orodja ali prenosnega računalnika z namensko programsko opremo, ki se priključi na standardiziran servisni vtičnik za diagnosticiranje. Ta postopek je hiter in eleganten, saj ne zahteva razdiranja volanske ključavnice.

Nenehno spreminjajoča se tehnologija avtomobilov in njihov razvoj zahtevata prilagoditev načinov zaščite pred krajo.

Spremenjene taktike

Da bi se borili proti kraji avtomobilov, proizvajalci nenehno predstavljajo nove varnostne izboljšave. Vendar se za večino izmed njih kmalu najdejo rešitve s strani storilcev. Pred nekaj leti je na primer tat moral zamenjati originalni števec z odstranjeno blokado motorja, ko je ukradel Audi, ali pa je priključil elektronsko napravo za deblokado na števec. To je podaljšalo čas kraje vozila. V današnjem času lahko tat to naredi že v manj kot 20 sekundah s pomočjo elektronske naprave. Eden od aktualnih načinov kraje vozil je prestrezanje signala za daljinsko zaklepanje. Storilec uporablja motilnik signala, ki vozilo ohranja odklenjeno, kar omogoča enostavno krajo predmetov iz avtomobila.

Imobilizator IGLA z inovativno digitalno patentirano tehnologijo

Imobilizator IGLA je napredna naprava nove generacije, namenjena zaščiti vašega avtomobila pred krajo. Deluje na osnovi digitalne tehnologije, ki omogoča inteligentno blokiranje motorjev pri različnih tipih vozil. S pomočjo potrebne programske opreme in algoritmov naprava ustvari digitalni signal, ki se uporablja za blokiranje krmilnih sestavnih delov avtomobila.

Inovativna tehnologija blokiranja motorja

Digitalni imobilizator IGLA se razlikuje od tradicionalnih imobilizatorjev, ki prekinjajo posamezna vezja za blokiranje motorja (rezanje ustreznih ožičenj). Namesto tega ima IGLA funkcijo blokiranja komunikacije CANBUS, ki omogoča komunikacijo med različnimi krmilnimi enotami v vozilu. Naprava deluje kot požarni zid na CANBUS-u, pri čemer filtrira izbrane komunikacije med krmilnimi enotami. To pomeni, da se motor lahko blokira, če voznik nima pooblastil.

Prilagodljivost naprave in preverjanje združljivosti

Da se popolnoma vključi v elektronske sisteme vozila, ima imobilizator IGLA posebej razvito programsko opremo, ki se prilagodi določenemu modelu vozila. Za zagotovitev pravilne namestitve in delovanja, je treba pred namestitvijo imobilizatorja preveriti njegovo združljivost z vašim vozilom.

Similar Posts: