Podaljški za lase in izguba las

So tudi vas prestrašile fotografije skoraj plešastih pevk in manekenk, ki se od časa do časa pojavijo v medijih, za njihovo pereče stanje pa naj bi bili običajno krivi podaljški za lase? Čeprav bi si morda želele slišati, da je to popolna laž, tega ne moremo celoti zanikati, gotovo pa zadeva ni tako alarmantna kot jo želijo predstaviti senzacionalistični mediji.

Podaljški za lase lahko povzročijo trajno izgubo las, a le če se zadeve ne lotite odgovorno. Pri tem imamo v mislih predvsem to, da se pred opravljanjem postopka posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal svetovati o pravilni izbiri podaljškov, pregledal bo vaše lase in lasišče ter ocenil, ali bi vaši naravni lasje sploh zdržali težo podaljškov.

Woman profile
 (Photo credit: pedrosimoes7)

Na podlagi tega vam bo tudi znal svetovati, koliko časa je priporočljivo, da uporabljate lasne podaljške. Običajno je to od 3 do 6 mesecev, ampak to obdobje je seveda odvisno od strukture vaših naravnih las. Poleg tega pa morate v času, ko imate podaljšane las, hoditi v frizerski salon na redne preglede, kjer bo frizer sproti ocenjeval vsesplošno stanje las in lasišča. Tudi odstranjevanje lasnih podaljškov zahteva nekaj spretnosti, zato tega ne poskušajte delati same!

Vsi frizerji, ki se zavedajo, kakšne posledice lahko pusti trajno podaljševanje las, vam bodo svetovali, da med enim in drugim podaljševanjem, pustite lasem dihati vsaj en mesec, seveda pa je priporočljivo, da je to obdobje še daljše. Ob zmerni in pametni uporabi vam lasni podaljški ne bodo pustili trajnih posledic!

Več

Similar Posts: