Kje lahko preverite vreme po urah v Ljubljani?

Veste, kako se imenujejo strokovnjaki, ki preučujejo spremembe v ozračju, s čimer je povezano tudi vreme oziroma vremenska napoved? To so vremenoslovci oziroma meteorologi. Na meteoroloških postajah takšni strokovnjaki merijo tlak, temperaturo, hitrost vetra pa tudi vlažnost zraka. Ko zberejo vse potrebne podatke, pa izdelajo vremensko napoved. Ta je lahko objavljena na radiu, v časopisih, televiziji, ne nazadnje tudi na spletu.

Če se na primer odpravljate na krajši sprehod v prestolnico, vas bo v danem trenutku morda zanimala vremenska napoved Ljubljana. Najhitreje jo lahko preverite kar na spletu.

Kaj vse vpliva na vreme?

Ker je zrak nenehno v gibanju, to lahko zaznamo kot veter. Lokalni vetrovi pihajo pri tleh, višje v ozračju pa vlogo prevzamejo tako imenovani splošni vetrovi. Ti prenašajo vodne hlape in toploto, zato vplivajo na vreme.

vremenska napoved Ljubljana na spletu
Če se odpravljate na sprehod v prestolnico, vas morda zanimala vremenska napoved Ljubljana, ki jo lahko preverite na spletu.

Na našem planetu nastajajo cikloni. Ti predstavljajo območje nizkega pritiska, prav tako anticikloni, ki so območje visokega pritiska oziroma tlaka. Med ciklonoma pa tako nastane fronta, kjer se vremenske razmere poslabšajo. Pri opazovanju vremena se ugotavlja, kakšni so oblaki, kako hitro pa tudi kam se premikajo. Ob tem lahko merimo hitrost vetra, temperaturo zraka, zračni tlak ter količino padavin. Vremenoslovci tako izdelajo vremensko karto. Na njej lahko vidite, kakšno vreme bo v naslednjih dneh, na primer v Ljubljani ali v kakšnem drugem našem kraju.

Kakšna vremenska napoved nas čaka v naslednjih petnajstih dneh za Ljubljano?

Vremenska napoved za Ljubljano je na voljo na spletu, lahko pa jo poslušate tudi po radiu, televiziji ali preberete v kakšnem časopisu. Če pa vas zanima vremenska napoved Ljubljana za naslednjih 15 dni ali celo več, je daleč najboljša rešitev, da najdete primerno spletno stran, ki vam lahko ponudi takšen podatek.

Desetdnevna vremenska napoved: od 7. do 17. decembra 2023

Na spletni strani 1a-vreme.si si lahko podrobneje ogledate vremensko napoved za Slovenijo, prav tako obeti za našo državo. Če pa vas zanima konkreten kraj pri nas, pa lahko preverite tudi to. Podrobnejša vremenska napoved za Ljubljano, na primer, vam lahko pove, kakšno vreme vas čaka zjutraj, opoldne, popoldne pa tudi zvečer.

Za vsak del dneva vam vremenoslovci napovedo, kakšna bo temperatura zraka, kakšno bo razmerje med temperaturo in hitrostjo pa tudi vlago.

Similar Posts: