Je VPS primerno gostovanje za naše podjetje?

Trenutno najbolj priljubljen način gostovanja je VPS gostovanje. Eden izmed glavnih razlogov je, da je tak način gostovanja izredno prilagodljiv našim zahtevam. Lahko si povečamo zmogljivosti strežnika, če se potrebe naše spletne strani povečajo. Tako lahko zakupimo več prostora, močnejši procesor in večjo hitrost interneta. VPS gostovanje je postavljeni v virtualnem okolju, ki simulira strežnik. To nam omogoča, da imamo na enem fizičnem strežniku več spletnih strani v virtualnem okolju.

Kako deluje?

VPS gostovanje poteka na fizičnem strežniku, ki simulira v virtualnem okolju več strežnikov za spletne strani. To nam omogoča, da si delimo strežnik z drugimi lastniki spletnih strani. Tako postanejo stroški najema strežnika zanemarljivi. Obenem pa imamo veliko prednosti, ki so:

 • Varnost naših podatkov
  Čeprav si delimo strežnik z drugimi uporabniki so naši podatki popolnoma varni in na vpogled samo nam. Okolje v katerem je virtualiziran naš strežnik je dostopen samo nam in na zahtevo gostovalcu spletne strani.
 • Prilagodljivost
  VPS gostovanje nam dovoljuje, da imamo svoje aplikacije nameščene in nastavljene po potrebi. Ker imamo v takem načinu gostovanja dejansko svoj operacijski sistem, si lahko izbiramo Apache, PHP in MySQL verzije programov, kot želimo in ne vplivamo na druge uporabnike istega strežnika.
 • Delovanje brez motenj
  Če potrebujemo ponovni zagon strežniškega okolja, lahko to storimo brez tega, da bi morali zagnati celotni strežnik. Ponovni se zažene samo naše virtualno okolje in pri tem ne motimo drugih uporabnikov, ki imajo spletno stran na istem strežniku.
 • Lastna sredstva
  VPS gostovanje nam omogoča, da so zakupljene zmogljivosti strežnika na razpolago samo nam in si jih ne delimo z drugimi.

Kaj pa drugi načini gostovanja?

Poznamo tudi druge načine gostovanja, ki so mišljena za različne uporabnike. Če jih na kratko povzamemo:

 • Namensko gostovanje
  Mišljeno predvsem za velika podjetja, ki potrebujejo celotni strežnik ali več strežnikov za svoje potrebe in si jih ne delijo z drugimi.
 • Deljeno gostovanje
  Podobno kot VPS gostovanja, vendar si tukaj delimo hitrost sredstva strežnika z drugimi uporabniki.
 • Gostovanje v oblaku
  Primerno za velike obremenitve strani. Najpogosteje ga uporabljajo za velike projekte, ki imajo veliko število obiskov

Preberite si še naslednji članek: cPanel kot najbolj priljubljena nadzorna plošča na svetu

cPanel nadzorna plošča je nepogrešljivo orodje za upravljanje gostovanja. Omogoča popoln nadzor ter upravljanje z vsemi funkcijami vašega gostovanja.

VPS gostovanje najbolj priporočamo novim podjetnikom, ki želijo nadgraditi iz deljenega gostovanja na nekaj bolj konkretnega. Tako bomo lahko hitro povečali obseg svojega poslovanja in priredili naše strežnike, da služijo našim potrebam rastočega podjetja.

Similar Posts: