Z domeno .blog do prepoznavnosti!

Spletne strani, ki so bile v obliki spletnih dnevnikov oziroma blogov, so sprva veljale za strani, ki so namenjene predvsem ljubiteljskim dejavnostim oziroma osebnim projektom ter zapisovanju izkušenj in pogledov, ki so pristranski. A pisanje spletnih dnevnikov je preraslo te okvire, saj je pisanje bloga pri marsikomu preraslo v posel ali pa se je zaradi kakovosti vsebine in nepristranskosti uveljavilo kot relevanten vir informacij.

Te so postale protiutež informacijam na raznih »uradnih« straneh in poskrbele za tisto, kar šteje največ: ljudsko mnenje. Prav mnenje uporabnikov je namreč tisto, ki je v poslu najbolj pomembno, zato ga tudi največja podjetja ne zanemarjajo in skrbijo, da se pri tovrstnih zapisih predstavijo v najboljši luči in si tako pridobijo reference.

Domena .blog in postavljanje trendov

Se podrobno posvečate neki temi, jo redno spremljate in o njej radi izražate svoje mnenje? Potem si s pomočjo www.registracija-domen.net registrirajte domeno s končnico .blog in pričnite z izražanjem svojih mnenj ter deljenjem svojega znanja za izbrano področje. Če boste pisali redno in s primernim odnosom, se lahko hitro uveljavite kot »trendsetter« in pričnete postavljati nove trende, ki jim bodo drugi sledili.

Pridobili si boste prepoznavnost in se lažje poslovno uveljavili, poleg tega pa lahko ob dobrem blogu pričakujete tudi bonuse – tako v obliki zaslužka kot brezplačnih izdelkov in storitev. Pri tem je pomembno, da za svojimi zapisi trdno stojite in seveda svojega mnenja glede na te bonuse ne prilagajate, kajti vaši bralci vas bodo imeli za kredibilne le, če boste vedno povsem odkriti.

Blog kot dodatek spletni strani oziroma spletni prodajalni

Tudi podjetja, ki imajo svojo uradno spletno stran ali spletno trgovino, se vse pogosteje odločajo za dodatek bloga, kjer so razne zanimive teme in mnenja. Kadar so takšni spletni zapisi del uradne strani, jih marsikdo bere z nekaj skepse, saj se zaveda, da gre dejansko za mnenje, ki ga je lastnik spletne strani odobril kot primernega, torej ni nujno kredibilno.

Kadar se registrira dodatna .blog domena, pa zapise ločimo od uradne strani in si lahko privoščimo več, predvsem pa so lahko vsebine tudi bolj lahkotne in vsebinsko nekoliko bolj široke. Na stran z domeno .blog lahko umestimo marsikaj, kar uporabnike zanima, a ni nujno strogo povezano z našo dejavnostjo. V čem je smisel takšne strani? V tem, da skrbimo za prepoznavnost svoje blagovne znamke oziroma osnovne spletne strani, hkrati pa skrbimo za povečanje obiska in optimizacijo, saj ne pozabimo na omembe svojih storitev ter produktov in ustvarjanje povezav.

Ko kupite domeno pa potrebujete za svojo spletno stran tudi spletno gostovanje, v primeru zelo obiskane spletne strani pa VPS gostovanje.

Preverimo domeno pred nakupom. Nakup nove domene je izredno pomembna odločitev za naš posel. Preberi več …

Similar Posts: