Za lepe tetovaže

Se tudi vi navdušujete nad tetovažami oziroma tattooji? Šele razmišljate o tem, da bi si dali narediti tattoo ali pa ga celo že imate? Ne glede na to, kaj ste si dali vtetovirati na kožo, nikar ne pozabite, da morate tetovaže negovati in zanje skrbeti, da bodo ohranile svež videz in da bo vaša koža ostala zdrava in sijoča. Pri tem vam bo pomagala dobra in kvalitetna krema za tetovaže.

Obvezna krema za tetovaže

Tetoviranje je precej boleč postopek in končni izdelek je praktično odprta rana, ki jo morate dobro zaščititi in pravilno negovati, da se lepo zaceli. Koža na tem mestu je takoj po tetoviranju suha in srbi, kar je povsem normalno, saj to pomeni, da se povrhnjica celi in zdravi.

https://www.youtube.com/watch?v=Dr_kFnHFC1o

Vendar morate kožo vseeno negovati in poskrbeti, da ne pride do infekcij. Brez pravilne nege namreč tvegate, da pride do vnetja in posledičnih zapletov, poleg tega pa so posledice vidne tudi na tetovaži. Barve namreč zbledijo, prav tako pa se zabrišejo tudi linije. Dobra krema za tetovaže in njihovo nego je torej nepogrešljiva.

Krema za tetovaže oziroma tattooje poskrbi, da koža ni izsušena ali razdražena. Kožo hrani in neguje, pomaga pa tudi pri regeneraciji kožnih celic in preprečuje tvorjenje bakterij. Običajna krema ali mleko za telo nista priporočljiva, ker lahko vsebujeta nepotrebne sestavine, kot so dišave, ki lahko kožo še dodatno razdražijo in povzročijo alergijsko reakcijo.

Kako izbrati pravo kremo

Na trgu je kar nekaj ponudnikov takšnih krem, ki so namenjene negi tattoojev takoj po tetoviranju ali tudi kasneje. Pri nakupu morate biti pozorni na več stvari, saj nikakor ni vseeno, za kateri izdelek se odločite. Dobra krema za tetovažo bo poskrbela, da bo imela nova ali stara tetovaža bolj sijoč videz, barve pa bodo veliko bolj žive in intenzivne.

Krema za tetovaže

Poleg tega mora krema kožo pomirjati in vlažiti, zelo pomembno pa je tudi, da ima visok zaščitni faktor pred UVA/UVB žarki, saj bo tako kožo varovala pred prezgodnim gubanjem in drugimi znaki staranja, do katerih pride zaradi prevelike izpostavljenosti sončnim žarkom. Dobra in kvalitetna krema za tetovaže bo poskrbela, da bodo vaše tetovaže vzbujale zavist s svojo barvitostjo in sijajem in da bodo tudi po več letih še vedno lepe!

Similar Posts: