Paletni viličar za razkladanje, nakladanje in prevoz tovora

Lažji in težji viličarji 

Na trgu lahko izbirate med lažjimi in težjimi paletnimi viličarji. Lažji in manjši paletni viličar je opremljen z mehaničnim opravljanjem koles, medtem ko ima težja vrsta viličarja servo volan. Lahko pa rečemo, da dandanes pri serijskih proizvodnjah skorajda ni več mehanskega upravljanja koles. 

Vrste pogonov pri viličarjih 

Glede na vrsto viličarjev ločimo električne viličarje, viličarje na akumulatorski pogon, viličarje z motorji na notranje izgorevanje ter avtomatične viličarje, ki jih imenujemo tudi robotski viličarji. 

Med bolj priljubljenimi je električni paletni viličar oziroma viličar na električni pogon. Ne glede na to, za katero vrsto viličarja se boste odločili, pa boste morali pri upravljanju z njim dosledno upoštevati kar nekaj pravil. V prvi vrsti pri tem mislimo na pravila o uporabi viličarja v zaprtem prostoru, v eksplozijskem nevarnem prostoru, po transportnih poteh, ki morajo biti pravilno urejene, paziti pa boste morali tudi  na številna križanja raznih transportnih poti. 

Izbira različnih vrst paletnih viličarjev v spletni trgovini 

Če ste še nedolgo nazaj paletni viličar in druge vrste podobnih sredstev kupovali tudi na oddaljenih mestih, kar vam je vzelo kar veliko časa in nenazadnje tudi energije, pa se je prodaja takih naprav oziroma strojev preselila tudi na splet. 

Na njem namreč obstaja kar nekaj zelo dobrih trgovin, kjer lahko kupite vrhunski paleti viličar in to po cenovno zelo dostopnih cenah. Pred nakupom se lahko preko telefonskega pogovora ali spletne pošte posvetujete s ponudniki. Ena od takih spletih trgovin je tudi swedmach.si., ki vam jo med vsemi trgovinami najbolj priporočamo. 

Similar Posts: